'Emekliler Enflasyon Farklarindan Faydalanirken Sadece Milletvekilleri Bu Farklardan Faydalanamiyor'

AK Parti Grup Baskanvekili Mustafa Elitas, “Bütün emekliler enflasyon farklarindan faydalanirken sadece milletvekilleri bu farklardan faydalanamiyor. Parlamenterler Birliginin hakli talebi. Bütün emeklilere uygulanan bu hakkin milletvekillerine uygulanmamasini haksizlik diye ifade ettiler” dedi.

'Emekliler Enflasyon Farklarindan Faydalanirken Sadece Milletvekilleri Bu Farklardan Faydalanamiyor'
AK Parti Grup Baskanvekili Mustafa Elitas, gazetecilere Türk Parlamenterler Birligi’nin emekli milletvekillerine zam yapilmasiyla ilgili bilgi verdi. Elitas, Türk Parlamenterler Birligi’nin siyasi parti gruplarinin grup baskanvekilleriyle görüstügünü belirterek, milletvekillerinin Cumhurbaskani maasinin çok az artmasi nedeniyle bulunduklari konumdan asagiya düstüklerini belirtti.

Elitas, “Milletvekili emekli maasi 6, 7. siradayken, su an 12, 13. siraya gelmis. Söyle dediler; vali ile bizim aramizda 2021 yilinda 3 bin lira fark varken 2022 yilinin sonunda vali bizi geçiyor. Onun için bütün partilerle Parlamenterler Birligi görüsmüs. Bir hak kaybi söz konusu. Bin 500-2 bin milletvekili emeklisi var. Eger diger siyasi partiler de bunu uygun görürse, bütün siyasi partiler ’evet’ derse, ortak önerge verirlerse biz de buna katiliriz" ifadelerini kullandi.

Elitas, emekli milletvekillerinin enflasyon farkindan yararlanamadiginin altini çizerek, “Bütün emekliler enflasyon farklarindan faydalanirken sadece milletvekilleri bu farklardan faydalanamiyor. Parlamenterler Birliginin hakli talebi. Bütün emeklilere uygulanan bu hakkin milletvekillerine uygulanmamasini haksizlik diye ifade ettiler. Biz de ’Görüsün, diger siyasi partiler buna olumlu derlerse, ortak önerge vermeye razi olurlarsa biz üzerimize düseni yapariz’ dedik" dedi.

(Ahmet Umur Öztürk /IHA)
Kaynak: İHA