Yerli Otomobil TOGG Las Vegas'ta Görücüye Çikti

Türkiye’nin yerli otomobili TOGG, ABD’nin Las Vegas sehrindeki Consumer Electronic Show Fuari’nda sergilenerek ilk kez dünya sahnesine çikti.

Türkiye’nin yerli otomobili TOGG, ABD’nin Nevada eyaletine bagli Las Vegas kentinde bugün baslayan Tüketici Elektronigi Fuari’nda (Consumer Electronic Show-CES) yerini aldi. Daha önce C SUV modelini görücüye çikaran TOGG, fuarda ikinci otomobili olan C Sedan modelini tanitti. Fuar ayrica, TOGG’un ilk uluslararasi tanitimi oldu. TOGG CEO’su Gürcan Karakas yaptigi sunumda, “Bugün Las Vegas’ta fuarda ve sosyal medyadaki canli yayinlarda bize katildiginiz için tesekkür ederim” dedi.

Karakas, “Bizim planimizda yeni mobiliteyi ele alirken diger aktörlerden bizi ayristiran seylerden bahsedecegim. Neden bu kadar uzun yol kat edip CSE’ye geldigimizi ifade edeyim. Bizim önceligimizin altini çiziyor. Kasten bu tercihte bulunduk. Tüketici markamizin ilk duyurusunu da buradan yapmak istedik. Oyunun kurallari degismekte oldugu için sununla baslamak istiyorum, bu aslinda çogumuzun bildigi bir hikaye” ifadelerini kullandi.

“Aslinda bu firsat penceresi bir yandan herkes için geçerli ve dogru, öte yandan da herkes bu yeni firsata katilamiyor, bundan pay alamiyor. Simdi bu megatrendlere bakalim” diyen Karakas, “3 boyutta gelecegimizi degistirdiginiz görüyoruz bu trendlerin. Yani otomotiv sektörü önümüzdeki 7-8 yil zarfinda ayni görünmeyecek. Ilk kismi teknoloji kismi, Söylemis oldugumuz gibi baglantili ve elektrikli kismi ve otonom kismi. Öte yandan sosyal davranislarda aslinda etrafimizdaki akilli cihazlara alisiyoruz. Eskiden bir araç, bir araba olan bu akilli cihazda bizim yasam alanlarimizdan ana unsurlarimizdan birisi olacak” seklinde konustu.

“Arabanin akilli bir cihaza evrildigini görüyoruz ve yeni bir yasam alani burada ortaya çikiyor. Dolayisiyla biz ilk günden itibaren bu yasam alanini aslinda tasarladik” ifadelerini kullanan Karakas, “Akilli bir araç tasarlarsiniz onun farkli olmasi lazim. En bastan itibaren bunu bir tüketici elektronigi olarak tasarlamaniz gerekiyor. Yani teknoloji kismi, yani baglantili otonom paylasilan ve elektrikli diye geçiyor, fakat bizim mukayese çalismalarimizda biz use case’i gelistirdik” diye konustu.



“0-100 kilometre hiza 4.8 saniyede çikiyor"

Karakas, “Akilli cihaz alaninda sunduklarimiza bakacak olursa çok büyük bir aks araligi var. 200 ile 3400 beygir gücü sunuyoruz. 0’dan 100’e 4.8 saniyede çikis 500 km WLTP menzili sunuyoruz” ifadelerini kullandi. Karakas, “Bunlar ilk günden itibaren kiyaslama mukayese yoluyla belirledigimiz hedefler. Ve tabi bunlarin da mobility ekosistemine entegre edilmesi gerekiyor” dedi.

Karakas, “2022’nin 4. çeyreginde seri üretime hazir olacak ve sertifikasyon çalismalari tamamlandiktan sonra seri üretim 2023’ün 1. çeyreginde baslamis olacak” bilgisini paylasti.
Kaynak: İHA