Söke'de Muhtarlar, Mesleki Egitim Programlari Konusunda Bilgilendirildi

Söke’de Mesleki ve Teknik Egitim Genel Müdürlügü’ne bagli okullarin bünyesinde yeni açilan Mesleki Egitim Merkezi Programlari’nin (MEMP) tanitimi yapildi. Ilçe Milli Egitim Müdürü Serafettin Yapici baskanliginda gerçeklesen toplantida mahalle muhtarlarina programlar hakkinda bilgi verildi. Toplantida nüfus yogunlugu olan mahalle muhtarlarinin yani sira Mesleki Egitim veren okullarin müdür ve yöneticileri de bulundu.

Söke'de Muhtarlar, Mesleki Egitim Programlari Konusunda Bilgilendirildi


Gençleri çiraklik, kalfalik ve ustaliga yönlendirmek amaciyla Mahalle Muhtarlarindan destek beklediklerini belirten Ilçe Milli Egitim Müdürü Serafettin Yapici; toplantida bilinmeyen veya yanlis bilinen konulara açiklik getirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Bütün Mesleki Teknik Anadolu Liseleri bünyesinde Mesleki Egitim Merkezleri açildigina dikkat çeken Söke Ilçe Milli Egitim Müdürü Serafettin Yapici; “Ortaokul mezunu olan yani 8. siniftan itibaren herkes mesleki egitime kayit yaptirabiliyor. Evli yada çocuklu olmasi kayit yaptirmalarina engel degil. Bu konuda çok sorular geliyor. Lütfen merak edilenleri ilgili merkezlere basvuru yaparak ögrensinler” dedi.



Toplantida Söke Mesleki Egitim Merkezi Müdür Yardimcisi Ögrenci Isleri Sorumlusu Nazik Deniz tarafindan yapilan sunumda; Mesleki Egitim Merkezlerinin kurulma amaçlari, kurulan merkezlerde yer alan alanlar, bu alanlara kimlerin kayit yaptirabilecekleri, kayit sartlari, kayit yaptiran ögrencilerin sosyal ve mali haklari gibi konularda bilgilendirmelerde bulunuldu.

“Istihdam Orani Yüzde 90”

Nazik Deniz yaptigi sunumda; “Mesleki Egitim Merkezlerinde 33 alan, 181 meslek dalinda kalfalik, ustalik belgesi ile meslek lisesi diplomasi verilmektedir. Mezuniyet sonrasi istihdam orani ise yaklasik yüzde 90 seviyesindedir” dedi.

Kaynak: İHA