Mamak'ta Sokak Hayvanlarini Sahiplenenlere 500 TL Destek

Mamak Belediye Baskani Murat Köse, sokak hayvanlarini sahiplenenlere 500 TL destek vereceklerini açikladi.

Mamak'ta Sokak Hayvanlarini Sahiplenenlere 500 TL Destek
Mamak Belediyesi Ocak Ayi meclis toplantisi üçüncü birlesim toplantisinda, Mamak Belediye Baskani Murat Köse, sokak hayvanlarini sahiplenenlere 500 TL destek vereceklerini açikladi.

Ankara’da resmi onayli tek Sokak Hayvanlari Rehabilitasyon ve Geçici Bakim Merkezi’nin Mamak’ta oldugunu ifade eden Baskan Köse, “Bu merkezimizin de kapasitesini arttiriyoruz” dedi.

Sokak hayvanlarinin, asi ve diger bakimlarinda kadar her türlü tedavisi ile ilgilendiklerini de kaydeden Baskan Köse, “Bir taraftan insanlarimizi korurken bir taraftan da sokakta yasayan hayvanlarimizin nasil yasayacagini, ne yapacagini herkesin düsünmesi lazim” diye konustu.

12 ay boyunca 500 TL destek

Yasam alani müsait olan vatandaslarin sokakta tespit ettikleri hayvanlari sahiplenmeleri konusunda tesvik etmek istediklerini söyleyen Baskan Köse, “Bu çerçevede sadece Mamak ilçesinde sokak hayvani sahiplenen vatandaslarimiza 12 ay boyunca 500 TL nakit destegiyle birlikte mamasini ve bakimini da ücretsiz olarak karsilayacagiz. Can dostlarimizi sahiplendirirken bir yandan korumasiz olan hayvanlarimizi korumus, bir yandan da onlari sicak yuvaya kavusturmus olacagiz” ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA