Malatya TSO Üyelerinin Talepleri Bakan Nebati'ye Sunuldu

Hazine ve Maliye Bakani Nureddin Nebati ile bir araya gelen TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya TSO Baskani Oguzhan Ata Sadikoglu, “Üyelerimizin yasadigi ekonomik sikintilari ve talepleri dosya halinde sunduk” dedi.

Malatya TSO Üyelerinin Talepleri Bakan Nebati'ye Sunuldu
Türkiye Odalar ve Borsalar Birligi (TOBB) Baskani M. Rifat Hisarciklioglu ve TOBB Yönetim Kurulu Üyeleri Hazine ve Maliye Bakani Nureddin Nebati ile bir araya geldi. Hazine ve Maliye Bakanligi’nda yapilan görüsmeye TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Ticaret ve Sanayi Odasi (MTSO) Baskani Oguzhan Ata Sadikoglu da katildi.

Baskan Sadikoglu, "Türkiye Ekonomi Modeli"nin isleyisi ve yansimalarinin ele alindigi görüsme sonrasi Hazine ve Maliye Bakani Nureddin Nebati’ye Avrupa Birligi (AB) Cografi Isaret Tescilli Malatya Kayisisi takdim etti.

“Pozitif bir ortamda geçti”

Bakan Nebati ile yapilan görüsmeyi degerlendiren Baskan Sadikoglu, “TOBB Baskanimiz ve yönetim kurulu üyesi arkadaslarimiz ile Hazine ve Maliye Bakani Sayin Nureddin Nebati ile bir araya geldik. Toplantida, Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan tarafindan açiklanan yeni ekonomi paketini ve Türk parasina güveni tesis etmek adina atilan ve atilacak adimlari konustuk. Iki saat süren görüsmemiz oldukça pozitif bir ortamda geçti” dedi.

“Birçok konuyu bakana ilettik”

Malatya TSO üyelerinin sorun ve taleplerinin yer aldigi bir dosyayi Bakan Nebati’ye sunduklarini kaydeden Baskan Sadikoglu, “Hazine ve Maliye Bakani Sayin Nureddin Nebati ile yapmis oldugumuz görüsmede hazirlamis oldugumuz dosyalari sunma firsatimiz da oldu. Odamiz üyelerinin bizlere bizzat ilettigi ve meslek komitelerinde gündeme gelen sorun ve sikintilari hazirladigimiz bir dosya ile sayin bakana ilettik. Enerji maliyetlerindeki hizli artis ve hammadde fiyatlarindaki yükselme basta olmak üzere is dünyasinin birçok talebine dosyamizda yer verdik. Sifir cep telefonu satislarinda kredi kartina taksit imkâni bulunmamasinin küçük ve orta ölçekli firmalari zor durumda biraktigini belirterek taksit sayisinda sinirlama olan beyaz esya, altin, mobilya, teknolojik ürünler ve elektronik ürünlerde taksit sayisinin artirilmasi gerektigini de sayin bakana arz ettik. 2016’dan 2021 yili sonuna kadar saglanan asgari ücret desteginin devam etmesi gerektigine yer verdigimiz dosyamizda, aralarinda Malatya’nin da yer aldigi 51 ilde uygulanmakta olan özel sektör is yerleri için saglanan 6 Puanlik Sigorta Prim Isveren Hissesi Desteginin 2022’de de devam etmesini talep ettik. Sanayicilerimiz ve ticaret erbaplarimizin yasadigi tüm sikintilari, talepleri ve çözüm önerilerini hazirladigimiz dosyalar ile bugüne kadar oldugu gibi bundan sonra da çati kurulusumuz TOBB’a ve ilgili bakanliklara iletmeye devam edecegiz” diye konustu.

Kaynak: İHA