Kepez'de Cadde Ve Sokaklara 'Vefa'li Isimler

Kepez Belediye Meclisi, yeni yilin ilk toplantisinda Antalya Sehir Hastanesi’nin kuzey kismina açilan yeni yola Kurtulus Savasi döneminde milli mücadeleye katki sunan Hasan Hüsnü Erdem ile ilçenin kuzeyindeki Fevzi Çakmak Mahallesi’ndeki caddeye de Gökbilimci Mehmet Fatin Gökmen’in ismini verdi.

Kepez'de Cadde Ve Sokaklara 'Vefa'li Isimler
Kepez Belediye Meclisi 26’si yazili, 1 önerge olmak üzere 27 gündem maddesiyle yeni yilin ilk toplantisini gerçeklestirdi. Kepez Belediye Baskani Hakan Tütüncü, yilin ilk meclis toplantisini, “2021’de Kepez’in altin yillarindan birini yasadik. Yaptigimiz eserler, açilislar, yeni hizmetler, yeni uygulamalar bütün bunlarla birlikte hemserilerimizin beklentilerine cevap verecek güzel bir yil geçirdik. Her zaman söyledigim gibi bu basarinin iftihari, kivanci, sevinci basta belediye meclisimiz olmak üzere hepimize ait. Yeni yilin hepimize saglik, huzur, mutluluk, baris getirmesini diliyorum. Ülkemize, milletimize, memleketimize hayirli bir gelecek temenni ediyorum “sözleriyle açti.

“Denetim komisyonu belirlendi”

AK Parti, CHP, MHP ve IYI Parti grup sözcülerinin yeni yilla ilgili temennilerini dile getirmesinin ardindan gündem maddelerinin görüsülmesine geçildi. 1 yillik görev süresi dolan ve 5 kisiden olusan Denetim Komisyonuna gizli oylama ile Yusuf Iseri, Ali Koç, Elif Derya Canbulut, Adem Alkan, Mehmet Ali Çetin seçildi. Belediye meclisinin 1 aylik tatil süresinin Agustos ayi olmasi talebi de oybirligiyle meclisten geçti.

“Oy birligiyle kabul edildi”

Meclise gündemine önerge ile gelen; Antalya Sehir Hastanesi’nin kuzey kisminda yeni açilan 60 metrelik yol aksina Antalyali, Kurtulus Savasi döneminde Milli mücadeleye katkilari sebebiyle Diyanet Isleri eski baskanlarindan Hasan Hüsnü Erdem Caddesi isminin verilmesi, Ilçenin kuzeyinde Masa Dagini, Çankaya Mahallesi’ne baglayan, Fevzi Çakmak Mahallesi’ndeki yol aksina da yine Antalyali, Kandilli Rasathanesi kurucusu ve ilk müdürü gökbilimci Mehmet Fatin Gökmen Caddesi isimlerinin verilmesi oy birligiyle kabul edildi.

“Isimleri Kepez’de yasayacak”

Bu gündem maddesiyle ilgili bir açiklama yapan Kepez Belediye Baskani Hakan Tütüncü, “Fatin Gökmen, Antalya’nin bilmedigi çok önemli degerlerden biri. 1910 yilinda Kandilli Rasathanesini kuran, Türkiye’ye modern anlamda astronomi bilimini getiren ve Kandilli Rasathanesi’nin kurumsallasmasina katki koyan ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de çok degisik vesilelerle takdirine mazhar olmus bir büyügümüz. Soy isim kanunu gelince Gazi Mustafa Kemal’in bizzat kendisine ‘Senin adin Gökmen olsun Fatin Hoca’ dedigi bir büyügümüz. Yani Gök adam anlaminda. Soyadini bile kendisinin verdigi, gerçekten ilmi arastirmalar sahasinda da gögsümüzü kabartan ve bütün dünyadaki modern astronomi okullarinda ismi geçen ama maalesef çok üzülerek ifade ediyorum ki; bizim çok da tanimadigimiz bir degerimiz kendisi. Fatin Hoca’nin ismini Bilim Merkezimiz de yasatmak çok büyük bir idealimizdi. Ailesinin tesekkür telefonlarini, gözyaslari içerisinde bizi aramasini ve sizlere, bizlere hepimize tesekkür etmesini aziz bir hatira olarak hep hatirlayacagim. Yaptigimiz en güzel caddelerden birinde, Masa Dagi’ni Varsak’a baglayan Fevzi Çakmak üzerinden gelen caddede, adina bir anitla birlikte Fatin Hocamizin hatirasinin yasatilmasi hepimiz için büyük bir iftihar vesilesi” dedi.



“Hasan Hüsnü Erdem’in ismi verildi”

2021’de yapilan en önemli islerden birisinin Antalya Sehir Hastanesi insaatinin baslamasi oldugunu da hatirlatan Baskan Tütüncü, “Ilimizi büyük bir saglik üssü haline getirecek ciddi bir yatirim. Bin 500 yatak kapasiteli, su an itibariyle bin 78 yatak kapasitesi ile hizmet verecek. Isik hiziyla ilerleyen bir hastane. Belediyemizin Fen Isleri Müdürlügü ekiplerini, tebrik ediyorum. Baglanti yollarini büyük bir heyecanla gayretle açiyorlar ve o açtigimiz akslarin üzerine, yollarin üzerine de gerçekten büyüklerimizin isimlerini yerlestirmek çok önemli. Hasan Hüsnü Erdem de, aydin bir din bilgini. Milli mücadelenin manevi ruhunu gün yüzüne çikarmis ve basta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere dönemin devlet erkani tarafindan da büyük bir sayginlik kazanmis bir büyügümüz. Akseki’nin güzel insanlarindan. Onun ismi de orada yasayacak” diye konustu.

Kaynak: İHA