Ipekyolu'nda Kirsal Mahalle Muhtarlari Ile Koordinasyon Toplantisi Yapildi

Van’in Ipekyolu Kaymakami ve Belediye Baskan Vekili Ihsan Emre Aydin, kirsal mahalle muhtarlari ile koordinasyon toplantisi gerçeklestirdi.

Ipekyolu'nda Kirsal Mahalle Muhtarlari Ile Koordinasyon Toplantisi Yapildi
Ipekyolu Kaymakami ve Belediye Baskan Vekili Ihsan Emre Aydin’in baskanliginda düzenlenen Ipekyolu Belediye Konferans salonunda düzenlenen toplantiya Van Su ve Kanalizasyon Idaresi Genel Müdürlügü (VASKI), Vangölü Elektrik Dagitim A.S. (VEDAS), Türk Telekom, Ipekyolu Ilçe Saglik Müdürlügü, Ipekyolu Ilçe Milli Egitim Müdürlügü ve belediye baskan yardimcilari, birim müdürleri ve muhtarlar katildi.

Muhtarlar mahalleleri ile ilgili talep, öneri, istek ve sikayetleri dile getirirken mahalle muhtarlari da yapilan ve yapilmasi planlanan çalismalar hakkinda bilgilendirildi. Vatandaslarin ihtiyaç ve taleplerini yerinde tespit etmek, hizli ve etkili çözüm üretmek amaciyla muhtarlar koordinasyon toplantilarina agirlik veren Baskan Vekili Aydin, bu tarz toplantilari sik sik yaparak çözüm odakli hizmet vermenin amaci içerisinde olacaklarini belirtti.

Baskan Vekili Aydin, “Muhtarlarimizdan ricam mahallelerinizin eksiklerini öncelik sirasi haline getirip istemeniz. Ihtiyaç duyulan hizmetler hakkinda ilgili kuruluslara yapilan basvurulari dikkatle takip etmenizi istiyorum. Bütün mahallelerimize hizmet götürüyoruz. Birçok kirsal mahallemizi ziyaret ederek yapilan çalismalari yerinde görme firsatimiz oldu. Bundan sonra da sizleri ziyaret edecegiz. Muhtarlarimizin her zaman yanindayiz. Sizlerde mahalle halkinin talep ve önerilerini her zaman bizlere ulastirabilirsiniz” dedi.

Daha sonra toplantida muhtarlara farkindalik olusturmak amaciyla Ipekyolu Belediyesi Muhtarlik Isleri Müdürlügü ile Yesilay Van Danismanlik Merkezi (YEDAM) koordinatörlügünde YEDAM uzmanlarindan Sosyal Hizmet Uzmani ile Uzman Klinik Psikolog tarafindan bagimlilikla mücadele konularinda egitim semineri verildi.

Verilen seminerde ayrica Van Yesilay Danismanlik Merkezi’nin tanitimi ile yürütülen faaliyetleri hakkinda da bilgilendirmelerde bulunuldu. Toplantinin sonunda Ipekyolu Kaymakami ve Belediye Baskan Vekili Ihsan Emre Aydin, kirsal mahalle muhtarlarina Iç Isleri Bakanligi tarafindan verilen hatira ormani sertifikalarini verdi.
Kaynak: İHA