Güven Islamoglu Basaksehirli Çocuklara Sifir Atigin Önemini Anlatti

Doga ve çevre programlari ile taninan gazeteci Güven Islamoglu, Dünya’yi tehdit eden iklim krizinin nedenleri ve çözüm önerilerini Basaksehirli ögrencilere anlatti. Abdi Ibrahim Ortaokulu’nda düzenlenen seminerde çevre kirliligine dikkat çeken Islamoglu, “Dogayi korursak, insani da koruruz” dedi.

Güven Islamoglu Basaksehirli Çocuklara Sifir Atigin Önemini Anlatti
“Sifir Atik” projesi kapsaminda hayata geçirdigi projelerle Türkiye’ye örnek olan Basaksehir Belediyesi, toplumda çevre bilincinin artmasi için yeni bir adim daha atti. CNN Türk’te sundugu “Çevre Dedektifi” programi ile küresel isinmanin nedenlerini ve çözümlerini ele alan deneyimli gazeteci Güven Islamoglu, Basaksehirli ögrencilerle bir araya gelmeye basladi.



“Dogayi korursak, insani da koruruz”

Güven Islamoglu, seminerler dizisinin ilk duraginda Abdi Ibrahim Ortaokulu’na konuk oldu. Küresel isinmanin etkilerinin her geçen gün arttigina isaret eden Islamoglu, aslinda yasanan sorunlar ile Dünya’nin, degisim olmazsa insanlari nelerin bekledigini anlattigini söyledi.

Denizlerin en büyük oksijen kaynaklari oldugunu hatirlatan Güven Islamoglu, “Ve biz, denizleri kirlettik. 67 yilda 9 milyar ton plastik ürettik. Bizim buradan attigimiz o plastikler tek bir insanin bile yasamadigi Kuzey Pasifik Okyanusu’ndaki Midway adasina kadar ulasiyor. Oradaki ölen martilarin içerisinde birçok plastik çikti. Dogayi korursak, insani da koruruz” seklinde konustu.



Bir ton geri dönüstürülebilir atik topladilar

Programin sonunda Basaksehir Belediyesi ekipleri tarafindan, çevre rozeti, aski aparati ve geri dönüsümün önemine dikkat çeken bir brosürün yer aldigi çantalar ögrencilere hediye edildi. Öte yandan son bir yilda 1 ton geri dönüstürülebilir atik toplayan Abdi Ibrahim Ortaokulu’na “Sifir Atik Karnesi” verildi.

Islamoglu’nun iklim krizine dikkat çeken seminerleri Basaksehir’deki diger ortaokullarda sürecek. Seminer ile gelecek nesillere daha yasanabilir bir dünya birakmak için çocuklarin ve gençlerin bilinçlendirilmesi amaçlaniyor.
Kaynak: İHA