Fuhus Operasyonunda Yakalanan 14 Yabanci Uyruklu Kadin Sinir Disi Edildi

Sanliurfa’da polisin düzenledigi fuhus operasyonunda gözaltina alinip adliyeye sevk edilen 14 yabanci uyruklu kadin, sinir disi edildi.

Fuhus Operasyonunda Yakalanan 14 Yabanci Uyruklu Kadin Sinir Disi Edildi
Sanliurfa Il Emniyet Müdürlügüne bagli Ahlak Büro Amirligi ekipleri, 2 aylik teknik ve fiziki takibin ardindan kent merkezi ile Akçakale ilçesinde belirlenen adreslere operasyon düzenledi.

Es zamanli baskinlarda ‘fuhsa aracilik ve tesvik’ ile ’fuhus için yer temin etme’ suçlarini isledikleri iddiasiyla aralarinda Azerbaycan, Kirgizistan, Suriye ve Rusya uyruklu kadinlarin da bulundugu 26 kisi gözaltina alindi. Süphelilerin adreslerinde yapilan aramalarda ise 2 tüfek ile suçtan elde edildigi degerlendirilen 30 bin 60 lira ve 1220 dolar ele geçirildi. Süpheliler arasindaki yabanci uyruklu 14 kadin, emniyette islemlerinin ardindan saglik kontrolünden geçirilerek adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çikarilan süpheliler, islemlerinin ardindan sinir disi edilmek üzere Göç Idaresi Il Müdürlügüne teslim edildi. Diger süphelilerin emniyetteki sorgularinin sürdügü bildirildi.

Olayla ilgili sorusturma sürüyor.
Kaynak: İHA