Engelli Kadina Önce Kahvalti Hazirladilar Ardindan Dolandirdilar

Istanbul’da seker hastasi ve tekerlekli sandalyeye bagimli olan Hinkaper Marik kredi vereceklerini söyleyerek kendisini dolandiran süpheliler hakkinda suç duyurusunda bulundu. Öte yandan dolandiricilarin Marik’i dolandirmadan önce kahvalti sofrasi hazirlamasi ise bu kadarina pes dedirtti.

Engelli Kadina Önce Kahvalti Hazirladilar Ardindan Dolandirdilar
Istanbul’da seker hastasi ve tekerlekli sandalyeye bagimli olan Hinkaper Marik, kredi vereceklerini söyleyerek kendisini dolandiran süpheliler hakkinda suç duyurusunda bulundu.

“Bana kahvalti verdiler bize para vereceklerini söylediler”

Hinkaper Marik Bakirköy Cumhuriyet Bassavciligi’na sundugu sikayet dilekçesinde, 2 ay önce internette emeklilere konut kredisi verildigine iliskin bir site gördügünü söyleyerek “Bu siteye bilgilerimi girdim. Beni birisi arayarak Çaglayan’da bulunan bir is merkezine çagirdi. Is merkezinde bana kahvalti verdiler. Benim gibi baska sahislar da vardi. Bize para vereceklerini söylediler. Orada çalisan 4-5 kisi vardi. Benden bir imza aldilar. Ardindan birisi beni Istanbul Adliyesi’ne götürdü. Icra dairesine gittik orada bir beyefendi beni gördü ‘tamam’ dedi.

Bana 1 saat içinde hesabima 10 bin TL yatacagi söylenmisti” dedi.



“Bana 3 tane telefon satmis göstermisler”

Paranin hesabina yatmadigini söyleyen magdur kadin “Sonra da icra dairesinden hakkimda 38 bin 100 TL borcum bulunduguna iliskin ödeme emri geldi. Benim böyle bir borcum yoktur. Ben tebligat gelince sahislari aradim bana kagitlari dikkate almamami söylediler. Ben bu nedenle itirazda bulunmadim. Ögrendigime göre borç 49 bin TL olmus. Bana 3 tane telefon satmis göstermisler, telefon görmedim. Sikayetçiyim” dedi.



“Bos kagit imzalatmislar”

Öte yandan olaya iliskin açiklamalarda bulunan Marik’in kuzeni Çigdem Irinesi, “Kuzenim kilolu ve yillardir evden çikmayan birisi. Telefonu var. Whatsapp üzerinden müjde diye mesajlar gelmis. Emeklilere geri dönüsümsüz para veriyorlar diye mesaj gelmis. Kuzenim tiklamis ve birisi aramis. Daha sonra bir kagit almislar ‘burayi imzala 1 saat sonra hesabina 10 bin TL para yatirilacak’ demisler. Hesaba yatan bir para yok. 1 ay sonra eve icra kagidi geldi. Sonra adamlari arayip bana bir kagit geldi demis. Karsidaki kisilerde ‘onu hiç dikkate alma sen bos ver onu biz onu rol icabi yolladik’ demisler. Aslinda 7 gün itiraz süresi var ama bize göstermedigi için itiraz süresi doldu. Aslinda bos kagit imzalatmislar” seklinde konustu.



“2 aydir ekmek alacak parasi yok”

Kuzeninin tüm maaslarina el konuldugunu da söyleyen Irinesi “2 aydir ekmek alacak parasi yok. Teyzemle birlikte oturuyorlar teyzem de Alzheimer hastasi onun maasi ile geçiniyorlar. Su durumda maaslarina haciz konuldugu için hiçbir sey alamiyorlar. Haciz ile birlikte 49 bin lira oldu. Imza attigi bos kagidin üstünü doldurmuslar su an bir kurus para alamiyor. Kuzenim zaten engelli suan çok magdur durumdayiz. Lütfen kimse kanmasin. Kimse size karsiliksiz para vermez, inanmayin. Ben kuzenime verme dedim ‘iyi insanlar da var’ dedi bana. Gitti verdi parasini simdi biz çok zor durumdayiz” dedi.

Dolandirilan magdur Hinkaper Marik ise “Kendi kafalarina göre doldurmuslar. Bütün maaslarima el konuldu. Çok zor durumdayiz lütfen bulsunlar. Ben yürüyemiyorum annem Alzheimer hastasi böyle sürünüp gidiyoruz. Iskence çekiyoruz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA