Edremit Belediyesi Yurdun Sesi Korosu Sahne Aldi

Balikesir’in Edremit Belediyesi Yurdun Sesi Korosu “Yeni Yila Merhaba’ konserinde Sükrü Tunar Kültür Merkezi’nde izleyici karsina çikti.

Edremit Belediyesi Yurdun Sesi Korosu Sahne Aldi
Edremit Belediyesi Kültür ve Sosyal Isler Müdürlügü bünyesinde çalismalarini sürdüren “Yurdun Sesi Korosu” koronavirüs salgini nedeniyle verdigi uzun aranin ardindan “Yeni Yila Merhaba” Türk Halk Müzigi konseri ile müzikseverlerle bulustu.

Sükrü Tunar Kültür Merkezi’nde gerçeklestirilen konserde TRT Izmir Radyosu’ndan emekli Türk Halk Müzigi sanatçisi koro sefi Zeki Çiçek yönetiminde sahne alan Edremit Belediyesi Yurdun Sesi Korosu, Edremit yöresine ve Ege Bölgesi’ne ait eserler seslendirdi. Önceki yillarda yapilan çalisma ile yeniden gün yüzüne çikartilan Edremit türküleri büyük bir begeni ile izlendi.

Koro halinde ve solo olarak icra edilen eserler konuklari costururken, zaman zaman da duygusal türkülerle hüzünlendirdi.

Edremit Belediye Baskani Selman Hasan Arslan, Belediye Baskan Yardimcisi Tayfun Gerkus, konser sonunda koro sefi Zeki Çiçek ve koro elemanlarina çiçek verdi.

Edremit Belediye Baskani Selman Hasan Arslan, “Türküler bizim geçmisten günümüze ve gelecege uzanan en önemli degerlerimizden. Edremit türkülerimiz basta olmak üzere bize türkülerle dolu güzel bir gece yasattigi için koro sefimiz Zeki Çiçek ve koroda görevli tüm arkadaslarima tesekkür ediyorum” dedi.

Konserde katilanlarda Edremit Türkükleri kitabi ve CD’si dagitildi.
Kaynak: İHA