Cumhurbaskani Erdogan'a Davul Zurnali Destek

Kahramanmaras’ta yaklasik 25 müzisyenin katildigi davul ve zurnali etkinlikte, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’a destek verildi.

Cumhurbaskani Erdogan'a Davul Zurnali Destek
Ulu Cami Meydani’na gelen Abdal Halil Aga’nin torunlari davul ve zurnalarla Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’a destek gösterisi yapti.

Gösteriyi izleyen vatandaslar o anlari cep telefonlariyla kaydederken müzisyenler, mehter marsi ve Maras halk oyunu çaldi.

Davul zurnali gösterinin ardindan açiklama yapan 46 yasindaki fabrika isçisi Haci Altun, “Bugün burada toplanmamizin sebebi ekonomi üzerinden ülkemize açilan savastir. Kim ne derse desin, kagit parçasina, bunun arkasina düsüp tapanlara ve zilletin temsilcilerine teslim etmeyecegiz” dedi.

Ilelebet Recep Tayyip Erdogan’in arkasinda olduklarini ifade eden Altun, “Sivil inisiyatif olarak buradayiz. Ne diyor Asikoglu Hüseyin, ‘Maras bize mezar olmadan, düsmana gülizar olmaz’. Biz de diyoruz ki, ‘Maras, hatta Anadolu bize mezar olmadan zilletin ag babalarina bize ne ve reis ile cihan devletine’ diyoruz. Sehit kanlariyla sulanmis bu vatanda topragini canimizla ve kanimizla muhafaza edecegimize ant içtik” diye konustu.

Dolarin Türk milletinin ayaklari altinda oldugunu ifade eden Altun, “Zillet ortaklarina sesleniyorum, adam gibi yerinizde durun ülkenize sahip çikin. Yoksa 15 Temmuz’da tanka, topa ve mermiye gögüs geren bu millet hiçbir zaman vatanin hiçbir topragini size teslim etmeyecektir. Biz diyoruz ki, eger reisin kilina dokunacak olunursa, canimizla kanimizla ölmeye ant içmisiz. Sizin taptiginiz bu dolar, Müslüman Türk milletinin ayaginin altindadir” dedi.

Kaynak: İHA