CHP Genel Merkezi Önünde Kiliçdaroglu'na Tepki

Milli Beka Hareketi Genel Baskani Murat Sahin, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Merkezi önünde, CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu’nun kamu kurumlarina yönelik baskinlarina tepki gösterdi.

CHP Genel Merkezi Önünde Kiliçdaroglu'na Tepki
Milli Beka Hareketi Genel Baskani Murat Sahin ile beraberindeki heyet, CHP Genel Merkezi önüne gelerek CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu’nu kamu kurumlarina yönelik yaptigi baskinlardan dolayi protesto ederek tepki gösterdi. Gerçeklestirdikleri eylemi kendi özgür iradeleriyle yaptiklarini söyleyen Sahin, “Öncelikle sunu herkesin bilmesini istiyorum; biz su anda önünde bulundugumuz CHP Genel Merkezine kendi hür irademizle geldik. Bir sivil toplum kurulusu baskani olarak ana muhalefetin baskani Kemal Beye aziz milletimizin hakli haykirisini dile getirmeye, kendisine sormamizi istedikleri sorulari sormaya ve cevaplarini almaya geldik” dedi.



“Kemal Bey ne Atatürk’e ne de Atatürk’ün emaneti CHP’ye layik degildir”

CHP ile görüsme taleplerinin reddedildigini ileri süren Genel Baskan Sahin, “2 gündür randevu talebimize cevap vermeyen üstüne birde telefonu suratimiza kapatan bir anlayisla karsi karsiyayiz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurdugu ve bu millete emanet ettigi bir partinin baskaniyla bu cumhuriyetin sevdalisi biri olarak soru sorup cevap almam en dogal hakkimdir. Maalesef Kemal Bey ise ne Atatürk’e ne de Atatürk’ün emaneti CHP’ye layik degildir” ifadelerine yer verdi.

“Sehit ve gazi yakinlarinin hakkini size yedirmeyecegiz”

Kiliçdaroglu’nun bölücü terör örgütlerine ses çikarmadigini iddia eden Sahin, “Nasil ki Kemal Bey devlet kurumlarinin kapisina çat kapi gidiyorsa bende çat kapi geldim. Buradan Kemal Kiliçdaroglu’na sesleniyoruz; kol kola girip dostlarimiz dedigi ‘hdpkk’ es baskanlari bu milletin güvenlik güçlerini sehit etmekte, Diyarbakir analarinin 9-10 yasindaki evlatlarini zorla alip daga kaçirmaktadir. Bu bölücülere ses çikarmayandan Atatürkçü olmaz! Mustafa Kemal’in emaneti olan Misak-i Milli yeminine sahip çikan Cumhurbaskani Erdogan’in sinir politikasina sabah aksam muhalefet edip Atatürk’ün kemiklerini sizlatandan Mustafa Kemal’in askeri olmaz. Olmaz Kemal Bey olmaz. Sizden ne Atatürkçü, ne halkçi, ne laikçi, ne de bu vatana öncü olmaz. Sehit ve gazi yakinlarinin hakkini size yedirmeyecegiz. Gözü yasli Diyarbakirli Kürt annelerimizin hakkini size yedirmeyecegiz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA