Büyüksehir Ile Toprak Suyla Bulustu

Bursa Büyüksehir Belediyesine bagli BUSKI tarafindan Yenisehir’e yapilan içme suyu sebeke hatlari sayesinde 10 köyde susuzluk sona erdi. Yapilan göletler sayesinde çiftçiler sulu tarim yapmaya basladi.

Büyüksehir Ile Toprak Suyla Bulustu
BUSKI tarafindan Yenisehir’de 71 mahallede yapilan yatirimlar ile ilçe sakinleri saglikli içme suyu ve alt yapiya kavustu. Bursa Ziraat Odalari Il Koordinasyon Baskani Sadi Aktas, “Bursa Büyüksehir Belediyesi BUSKI tarafindan Terziler köyüne yapilan gölet sayesinde 8 bin dönüm toprak suyla kavustu. O bölgede ürünün deseni degiserek sebze ve meyve üretimine geçildi. Bunun disinda suyu olmayanlar köyler saglikli içme suyuna kavustu. Alta yapi kanalizasyon içme suyu gibi birçok hizmet ilçemize kazandirildi. Bursa Büyüksehir belediye baskanimiz Alinur Aktas ve BUSKI yönetimine çitçimiz ve halkimiz adina tesekkür ediyorum” diye konustu.

Dereköy Muhtari Levent Nari, ”Eskiden suyun azligindan tankerler ile köyümüze su tasiniyordu. Yapilan yatirimlar ile bölgemizde bulunan birçok köyde su sorunu ortadan kalkarak bizler saglikli suya kavustuk. Bu hizmetlerin yapiminda bizlerin her zaman yaninda olan Bursa Büyüksehir belediye baskanimiz Alinur Aktas ve BUSKI yönetimine tesekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA