Bu Ilçede Ögrenciler Kaymakam Ve Baskan Oluyor

Yenisehir Belediyesinin baslattigi uygulama, ögrencilere hayatlari boyunca unutamayacaklari bir gün yasatiyor.

Bu Ilçede Ögrenciler Kaymakam Ve Baskan Oluyor
12. sinif baskanlari arasindan seçilen ögrenciler, bir günlügüne belediye baskani, kaymakam, emniyet müdürü, jandarma komutani olarak ilçeyi yönetiyor. Hüma Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 12. sinif ögrencisi Pembenur Büyükkardesler bir günlügüne kaymakamlik koltuguna oturdu. Büyükkardesler, “Bugün kaymakamliga ilk gittigimde birkaç vatandas geldi. Vatandaslarin sorunlarini çözmeye ve onlara yön vermeye ugrastik. Daha sonra gezilecek yerleri gezdik, jandarma komutanligina, ilçe emniyet müdürlügüne ve okullara giderek yapilan çalismalar hakkinda bilgi aldik. Bizlere bu firsati sunan ilçe kaymakamimiz Rahmi Köse’ye tesekkür ediyorum” dedi.

Bir günlügüne Yenisehir Belediye Baskani olan Gevher Nesibe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 12. sinif ögrencisi Hatice Sarica ise, “Bugün sabah geldigimde daire müdürleriyle tanistim, okul ögretmenlerimiz ve müdürümüz de geldi onlarla konustuk. Baskanimizla birlikte Okullara gittik, ögrencilere test kitabi verdik. Belediye baskanligi ise çok yogun ve zor bir is. Baskanimiz Davut Aydin’a bizlere verdigi bu unutulmaz tecrübe için tesekkür ediyorum” dedi.

Yenisehir Belediye Baskani Davut Aydin, “Bundan yaklasik 2.5 ay önce 9, 10, 11 ve 12. sinif baskanlariyla yapmis oldugumuz toplantilar neticesinde, arkadaslarimizin yönetimde ne gibi isler yapildigini görmelerini istedik. Çesitli kuruluslarda müdürlükleri ve amirlikleri genç kardeslerimiz temsil ediyor. Az önce bugünkü kaymakamimiz geldi ve temsilî belediye baskanimizi ziyaret etti. Tarim, milli egitim müdürlükleri ve diger kurumlarda ne gibi çalismalarin oldugunu görmeleri için bir uygulama baslattik. Bizler bu uygulamadan memnunuz, bu çocuklar bizim çocuklarimiz, sahip çikmamiz lazim. Umarim onlar da bu isten memnun kalirlar” diye konustu.

Kaynak: İHA