Aydemir Açiklamasi 'Niyetin Hara, Menzilin Hora'

TBMM’de AK Parti grubu adina söz alan Milletvekili Aydemir, kurlardaki yükselisin muhalefette önce sevinç, 20 Aralikta açiklanan tedbir paketleriyle yasanan düsüsün ise hüzün olusturduguna isaret etti. Milletvekili Aydemir, ‘Niyetin hara, menzilin hora’ sözünü paylasarak, ‘Estiginize düsersiniz, isiniz bu sizin. Niyetiniz neyse sonucunu yasarsiniz. Biz hep milletin lehine düsündük, milletin lehine düsündügümüz için de Cenab-i Hak önümüzü açti her zaman.‘ dedi.

Aydemir Açiklamasi 'Niyetin Hara, Menzilin Hora'
Aydemir’den Paylan’a cevap

Stokçuluga karsi caydiriciligin artirilmasini da içeren Bazi Kanunlarda Degisiklik Yapilmasina Dair Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi. AK Parti Grup Yönetim Kurulu üyesi Milletvekili Ibrahim Aydemir, Genel Kurul’da ‘Kur Korumali TL Vadeli Mevduat Hesabi’na dönük degerlendirmelerde bulundu. Degerlendirmeye itiraz eden HDP’li Garo Paylan’a cevap veren Milletvekili Aydemir, “Biz, sizin yaklasiminizdan utaniyoruz. ” kaydini düstü.

‘Kurdaki düsüsten istirap duyuyorlar’

20 Aralik’ta yasanan kurlardaki düsüsün muhalefete bir büyük aci yasattigini savunan Milletvekili Aydemir, ‘Bir panik, bir panik, bir panik var ki suraya çikan bütün muhalefet sözcülerinde bunu görebiliyoruz basta Garo Paylan olmak üzere. Kim ki buraya geliyor, görüyoruz ki yasananlardan dolayi müthis bir istirap duyuyorlar. Bakin, zaman dilimleri çok önemli. Hakikaten birçok seyi remzederler zaman dilimleri. 20 Aralik da bundan sonrasi için böyle bir zaman olacak. O gün yasananlar muhalefeti tus etti resmen. ‘ diye konustu.

‘Muhalefet artisa sevinip, düsüse üzüldü’

20 Aralikta alinan tedbirlerle kurlarda düsüs yasandigini hatirlatan Milletvekili Aydemir, ‘O gün biz Plan ve Bütçe Komisyonunda bir kanun görüsmesi yapmak üzereydik. Sabahleyin kurlarda 18 lira bir fiyat görünce muhalif olanlarda bir büyük lezzet, bir büyük nese görmüstük. Aksam da hüznün zirvesine vardilar. Niye? Yedikleri tokadin acisindan. Simdi burada da ayni seyleri görüyorum ben.

Ne yapmisiz biz? Suni birtakim gelismelerin önüne geçmisiz, aldigimiz birtakim kararlarla muhalefeti sukutuhayale ugratmisiz. Herkes biliyor ki iktisadi zeminde hiçbir sikinti yok, hiçbir kirilma yok; öyleyse bu kurlar niye yükseliyor? Manipülatif yaklasimlardan dolayi. Iste alinan kararlar bunlari berhava etmistir. O yüzden de hâlen daha acisini görüyoruz sizde. Dahasi olsun, beter olun insallah! ‘ dedi.

‘Milletimizin yüreginde özel bir yer edinmisiz’

Döviz kurlarinda artik manipülatif yükselislerin olmayacagini kaydeden Milletvekili Aydemir, ‘O sizin beklediginiz kurlardaki artis bundan sonra olmayacak, daha düzgün bir zemin çikacak. Ne diyoruz biz? Sirli kavramlar kullaniyoruz, sirli; buraya yönelin. Yatirim diyoruz, üretim diyoruz, istihdam diyoruz, ihracat diyoruz ve geldigimiz nokta, milletimizin yüreginde özel bir yer ediniyor ‘ diye konustu.

‘Biz milletle beraberiz’

Milletvekili Aydemir Genel Kuruldaki konusmasinda, ‘Biz sahada milletle beraberiz. Burada, ben biliyorum, seçimden bahsedenler filan, sandiktan bahsedenler, samimi söylüyorum arkadaslar, sandik önlerine gelse fellik fellik kaçacak yer ararlar, bunlari görüyoruz biz. Bakin, Azerbaycan’daki Türklerin özel bir aforizmasi var, derler ki: "Niyetin hara menzilin hora." Bu ne anlama geliyor biliyor musunuz? Estiginize düsersiniz isiniz bu sizin. Niyetiniz neyse sonucunu yasarsiniz. Biz hep milletin lehine düsündük, milletin lehine düsündügümüz için de Cenab-i Hak önümüzü açti her zaman. ‘ ifadelerine yer verdi.

‘2023 seçimlerinde muhalefete nal toplatacagiz’

Milletvekili Aydemir, ‘Göreceksiniz arkadaslar, size seçimlerde de nal toplatacagiz Cumhur Ittifakiyla. Burada, sunun altini hep çizdik a, dedik ki: "Suradaki ak pak kadroya, suradaki pirüpak insanlara kulak verin, yöntemimizi taklit edin." Bizi taklit ederseniz, samimi söylüyorum milletin yüreginde siz de yer bulursunuz. Aksi hâlde ne oluyor? Kendiniz söyleyip kendiniz dinliyorsunuz. Bu öneri de bu mahiyettedir, bunu havidir, biz bunu, bu öneriyi verenleri yillardir takip ediyoruz, görüyoruz. Bir tane öngörüleri çikmadi, sahici bir hâl bulmadi, bunlarda olmayacak, ülkemiz çok daha özel yerlere gidecek, enflasyonu da yerle yeksan edecegiz Allah’in izniyle. ‘ dedi.

Aydemir’den yerli ve milli anlayis vurgusu

Muhalefetin yaklasimina tepki gösteren Milletvekili Aydemir, ‘Sözünüzün hüküm ifade edebilmesi için durusunuzun olmasi lazim. Kulaginizi, zihninizi, beyninizi Amerika’ya, disariya teksif edeceksiniz. Oradan gelen talimatlara göre burada hareket edeceksiniz. Sonra "Bundan utanç duymuyor musunuz?" diyeceksiniz. Utanci sizin yaklasiminizdan duyuyoruz biz Biz millî, yerli anlayisi ifade ediyoruz, yaptigimiz her daim de bu olmustur. O yüzden de milletin yüreginde yer bulmusuzdur.’ kaydini düstü.
Kaynak: İHA