Artik Gidalar Sokak Hayvanlarinin Mamasi Olacak

Gaziemir Belediyesinin ocak ayi meclis toplantisinda alinan kararla, sokak hayvanlarinin beslenmesinde kullanilmak üzere artik gidalarin toplanmasi için Baskan Halil Arda’ya gerekli protokolleri imzalama yetkisi verildi.

Artik Gidalar Sokak Hayvanlarinin Mamasi Olacak
Gaziemir Belediyesinin ocak ayi meclis toplantisinda, sokak hayvanlari için önemli karara imza atildi. Mecliste, artik gidalarin Veteriner Isleri Müdürlügünce toplanmasi için ilgili kurum, kurulus, vakif, dernek ve firmalarla yapilacak is birligi protokollerinin imzalanmasi için Belediye Baskani Halil Arda’ya yetki verildi.

Meclisten oy birligiyle geçen karara göre belediye ekipleri, resmi kurum ve kuruluslardan, fabrikalardan, lokantalardan ve marketlerden hayvanlarin beslenmesi için uygun artik gidalari toplayacak. Toplanan gidalar, Tarim ve Orman Bakanliginin düzenledigi egitimleri tamamlayip sertifika alan yerel hayvan koruma görevlilerine teslim edilecek. Yerel hayvan koruma görevlileri de bu gidalarla sokak hayvanlarini besleyecek.

"Bir yilda toplam 11 bin 745 kilogram mama dagittik"

Veteriner Isleri Müdürlügü bünyesinde yürütülen çalismalar kapsaminda, sokak hayvanlarinin her türlü ihtiyaçlarini karsiladiklarinin altini çizen Baskan Halil Arda, "Veteriner hizmetlerimiz kapsaminda, 2021 yilinda 5 bin 304 hayvanin tedavi ve bakimi yaptik. Çalismalarimiz kapsaminda 356 köpek, 932 kedi olmak üzere toplam bin 288 kisirlastirma islemi yapildi. 51 hayvanin yeni bir yuvaya kavusmasi sagladik. 8 bin 95 kilogram köpek mamasi, 2 bin 790 kilogram da kedi mamasi olmak üzere bir yilda toplam 11 bin 745 kilogram mama dagitarak ilçemizdeki sokak havyalarinin aç kalmasinin önüne geçtik. Mecliste oy birligiyle aldigimiz kararla, hayvan beslenmesi için uygun artik gidalari toplayarak, sokak canlarinin beslenmesi için yerel hayvan koruma görevlilerine ulastiracagiz. Gaziemir’de can dostlarimiz emin ellerde” diye konustu.

Kaynak: İHA