Ankara'da Hastasi Tarafindan Biçaklanan Doktor Meslegi Birakti

Ankara’da önceki yil hastasi tarafindan biçakli saldiriya ugrayan asistan doktor Ertan Iskender, psikolojik etkileri sebebiyle çalismakta ve hastalarin tedavilerini uygulamakta zorluk çektigi sebebiyle memuriyetinden istifa etti.

Ankara Egitim ve Arastirma Hastanesi Poliklinik Bölümü’nde çalisan asistan doktor Ertan Iskender, 27 Mayis 2021 tarihinde hastanede hastasi Bayram Nargüler’in biçakli saldirisina maruz kalmisti. Iskender, sirtinin sag kismi ve sag elinden yaralandi. Ameliyat edilen Iskender, yaklasik bir hafta süren tedavisinin ardindan taburcu edilmisti. Olayin ardindan gözaltina alinan Bayram Nargüler, savcilik ifadesinin ardindan çikarildigi nöbetçi sulh ceza hakimligince tutuklanmisti.

Hekimligin çok zor bir meslek oldugunu belirten Iskender, “Hekimlik çok ciddi bir meslek. Özellikle cerrahlik. Her zaman konsantrasyonun zirvede olmasi gereken bir meslek. Su anki mevcut psikolojimle açikçasi hastalarima yararimdan çok zararimin olacagini düsünüyorum. Hastalarima potansiyel bir tehlike gözüyle bakarak bu isi devam ettiremezdim. Bir insan potansiyel bir tehlike olarak görürseniz nasil tedavi edebilirsiniz? Mesleki sartlarin hekimler açisindan düzeltilmesi gerekiyor. Dilerim ki artik hekimlere karsi islenen saldirilara karsi önlemler alinsin. Özellikle hayatimizi etkileyecek, fiziken bir yaralanmaya neden olacak saldirilara maruz kalmayiz” diye konustu.

Kaynak: İHA