Akfen GYO'nun Toplam Portföy Degeri 5 Milyar TL'yi Asti

Akfen GYO’nun Türkiye, KKTC ve Rusya’da sahibi oldugu 21 otel, 2 ögrenci yurdu ve 1 ofis binasindan olusan portföyünün degeri geçen yila göre euro bazinda yüzde 19, TL bazinda ise 2 kata varan artis gösterdi. Sirket varliklarinin toplam degeri 5 milyar TL’yi geçti.

Akfen GYO'nun Toplam Portföy Degeri 5 Milyar TL'yi Asti


2021 yiliyla birlikte birçok tedbir adimini ard arda atarak portföyünü zenginlestiren ve sermayesini 7 kat artiran Akfen Gayrimenkul Ortakligi’nin (Akfen GYO) gelirlerinin rekor oranda artmasi, portföy varlik degerlerine de olumlu yansidi. Sirket, 1 yillik kisa bir sürede gerçeklestirdigi 4 sermaye artisi ile portföyünü pandeminin olumsuz etkisini bertaraf edecek oranda zenginlestirirken, mevcut portföyün kira kontratlarini, gelirlerinde artis saglayacak sekilde düzenledi.

Bu adimlar sonucu sirketin portföyündeki otellerden elde ettigi gelirler pandemi öncesi dönemin üzerine çikti.

Akfen GYO’nun portföyündeki varliklarin gelirlerinin pandemi öncesi dönemi de asmasi, bu varliklarin degerine yansidi. Türkiye, KKTC ve Rusya’da sahibi oldugu 21 otel, 2 ögrenci yurdu ve 1 ofis binasindan olusan portföyün degeri geçen yila göre euro bazinda yüzde 19, TL bazinda ise 2 kata varan artis gösterdi. Net Kurumsal Gayrimenkul Degerleme ve Danismanlik A.S. tarafindan sirket portföyüne yönelik hazirlanan gayrimenkul degerleme raporlariyla birlikte Akfen GYO’nun varliklarinin toplam degeri 5 milyar TL’yi geçti.
Kaynak: İHA