Kusadasi'nda Yeni Yilin Ilk Meclis Toplantisinda Önemli Kararlar Alindi

Kusadasi Belediye Meclisi, 2022 yilinin ilk toplantisini yapti. Erkan Yücel Sahnesi’nde gerçeklesen toplantiya, sosyal belediyecilik alaninda alinan önemli kararlar damga vurdu. Yükselen enflasyon nedeniyle vatandaslarin alim gücünün düstügüne dikkat çekilen meclis toplantisinda, Kusadasi’nda yasayan ihtiyaç sahibi kisi ve ailelere yapilan nakdi yardimlar ile ögrencilere saglanan egitim desteginin 2 katina çikarilmasi kararlastirildi.

Kusadasi'nda Yeni Yilin Ilk Meclis Toplantisinda Önemli Kararlar Alindi


Kusadasi Belediye Meclisi Ocak ayi olagan toplantisi, Kusadasi Belediye Baskani Ömer Günel baskanliginda yapildi. Erkan Yücel Sahnesi’nde gerçeklesen toplantida, Kusadasi Belediye Meclisi’nin 2022 yili boyunca her ayin ilk sali günü toplanmasina ve yil boyunca tatil yapmamasina karar verildi.

Toplantida ayrica Kusadasi Belediyesi Denetim Komisyonu üyeleri seçildi. Yapilan gizli oylama ile Denetim Komisyonu’nda Belediye Meclis üyelerinden Melahat Yaylaci, Gürol Turhan, Mehmet Saridedeoglu ve Kilinç Kocaman’in yer almasi karara baglandi.

2022 yilinin ilk meclis toplantisinda sosyal belediyecilikle ilgili önemli kararlar alindi. Bu kapsamda Sosyal Yardim Isleri Müdürlügü’nün Kusadasi’nda yasayan ihtiyaç sahibi kisi ve ailelere yaptigi nakdi yardim 2 katina çikarildi. Ayrica, egitim bursundan faydalanan ögrenci sayisinin yüzde 50, burs miktarinin da yüzde 100 oraninda artirilmasina karar verildi.

Evinde dogalgaz kullanan ihtiyaç sahibi vatandaslaraysa yapilacak olan yakacak yardim tutarini geçmeyecek sekilde nakdi fatura destegi verilmesi karara baglandi. Öte yandan toplantida alinan bir diger önemli karar, kentte amatör sporun gelismesine katki saglamakla ilgili oldu. Toplantida 2022 yilinda Kusadasi Belediyespor’a 200 bin TL nakdi yardim yapilmasina karar verildi.



Meclis toplantisinda konusan Kusadasi Belediye Baskani Ömer Günel, “Pandemi nedeniyle kentimizde her kesimden ihtiyaç sahibi aile ve kisi sayisinda ciddi bir artis meydana geldi. Son dönemde ekonomik kosullardaki bozulma da bu sayiyi katladi. Yardim miktarlarini yetki ve imkanlarimiz dahilinde artirdik. Bu yil ilk defa yakacak yardim tutarini geçmeyecek sekilde dogalgaz faturasinin ödenmesini de kapsama aldik. Böylece sosyal yardimlarimizi çesitlendirmis olduk. Kusadasi’nda hemsehrilerimizin kara kisi olabildigince rahat geçirmesini saglamak için elimizden geleni yapacagiz” diye konustu.

Kaynak: İHA