Edirne'de Korkutan Görüntü Açiklamasi Binlerce Kisi Kovid Testi Için Hastaneye Akin Etti

Korona virüs vakalarinin arttigi Edirne’de, binlerce kisi korona virüs testi yaptirmak için hastanelere akin ediyor.

Edirne'de Korkutan Görüntü Açiklamasi Binlerce Kisi Kovid Testi Için Hastaneye Akin Etti


Korona virüs testi yaptirmak için Edirne Sultan 1. Murat Devlet Hastanesi’ne akin eden çok sayida vatandas yogunluk olusturdu. Kentte yeniden tirmanisa geçen salginda, test yaptiran kisilerin çogunlugunun gençlerden olustugu ve hafta sonu test yaptiran kisilerin sayisinin bin 500’den fazla oldugu ögrenildi. Hastane önünde taksicilik yapan Ercan Özkaya, hastanede ilk kez bu kadar yogun PCR kuyrugu gördügünü söyledi.



“YAKIN ZAMANDA VAKA ARTISI KAÇINILMAZ”

Edirne Tabip Odasi Baskani Prof. Dr. Gürcan Altun, yeni Omicron varyantinin bulas hizinin daha yüksek olduguna dikkati çekerek, “Son varyant Omicron tüm varyantlar içerisinde en fazla bulasma potansiyeline sahip ve 4-6 kat daha fazla bulas söz konusu. Yakin zamanda vaka sayilarinda artisin ortaya çikmasi kaçinilmaz” açiklamasinda bulundu.

BAKAN KOCA UYARDI

Saglik Bakani Fahrettin Koca, artan vaka sayilarina dikkati çekerek sosyal medya hesaplarindan uyarilarda bulundu. Bakan Koca paylasiminda su ifadelere yer verdi:

“Ne yapmaliyiz? Havalandirmasi kisitli, kalabalik ortamlarda vakit geçirmemeliyiz. Maskeyi, bizi koruyacak sekilde takmaliyiz. Sosyal mesafeyi, Omicron varyantinin kolay bulastigini bilerek ayarlamaliyiz. Hijyen kurallarina uymaliyiz. Asi hatirlatma dozunu zamaninda yaptirmaliyiz.”

(Sener Urfa-IHA)
Kaynak: İHA