Kereviz Sapı Suyu Faydaları: Kereviz Sapı Suyu Nedir? Kereviz Sapı Suyu Ne İşe Yarar?

Kereviz sapı suyu son zamanlarda oldukça popüler olan ve sağlık için pek çok faydası bulunan bir kürdür. Peki Kereviz Sapı Suyu Nedir? Kereviz Sapı Suyu Ne İşe Yarar? Kereviz Sapı Suyu Faydaları Nelerdir?

Kereviz Sapı Suyu Faydaları: Kereviz Sapı Suyu Nedir? Kereviz Sapı Suyu Ne İşe Yarar?
Son yıllarda sosyal medya ve yabancı haber kanallarında kereviz sapı suyu ile ilgili birçok yazı ve video görmeye başladık. Başta sporcular ve ünlüler olmak üzere birçok kişi, Instagram'da fotoğraf ve video paylaşarak kereviz sapı suyunun faydalarını görmeye devam ediyor. Bu kişilerin bahsettiği nokta, kereviz sapı suyunun cilde iyi geldiği, karaciğeri temizlediği, sindirim sistemine iyi geldiği ve hatta bilinmeyen hastalıklara bile iyi geldiğidir. Peki Kereviz Sapı Suyu Nedir? Kereviz Sapı Suyu Ne İşe Yarar? Kereviz Sapı Suyu Faydaları Nelerdir? Sizler için kereviz sapı suyu faydalarını yazdık.

Kereviz Sapı Suyu Nedir?

Kereviz Sapı suyu, kerevizin sapından elde edilen oldukça sağlıklı bir kürdür. Kereviz sapı suyunu damak zevkinize göre farklı şekillerde hazırlayabilirsiniz. Tabii ki en güzel ve etkili yöntem kereviz sapını sıkmaktır. Bunun için kereviz saplarını iyice yıkayıp bir meyve sıkacağından yaklaşık 1 su bardağı kereviz sapı suyunu elde etmek yeterlidir.

Kereviz Sapı Suyu Faydaları: Kereviz Sapı Suyu Nedir? Kereviz Sapı Suyu Ne İşe Yarar?

Kereviz Sapı Suyu Nasıl Hazırlanır?

Yaklaşık 2-3 adet kerevizin sapı
1 tutam maydanoz
1 adet limonun suyu
3 su bardağı kadar içme suyu

Tüm malzemeleri blendera alın ve çekin. Elde ettiğiniz sulu karışımın içindeki parçacıkları temiz bir tülbentten geçirerek ayırın ve ardından için.

Kereviz Sapı Suyu Nasıl İçilmeli?

Kereviz sapı suyunu nasıl kolayca hazırlayacağınızı anlattık ama bu kürü nasıl içtiğinizde büyük önem arz ediyor. En etkili yol, her sabah aç karnına uyandıktan sonra taze kereviz sapı suyunu hazırlayıp içmektir. Bu yöntemden faydalanmak için 7 günlük veya 21 günlük bir tedavi şeklinde kullanmanız gerekmektedir. Son yıllarda popülaritesi giderek artan kereviz sapı suyunu Kim Kardashian ve Miranda Kerr gibi dünyaca ünlü kişilerin kullanmasını söylediğinde vücudunuzda önemli değişiklikler olmaya başlar.

Kereviz Sapı Suyu Faydaları: Kereviz Sapı Suyu Nedir? Kereviz Sapı Suyu Ne İşe Yarar?

Kereviz Sapı Suyu Faydaları Neler?

Kereviz sapı suyu başta potasyum olmak üzere A, B, C ve K vitaminleri olmak üzere birçok faydalı mineral, vitamin ve diyet lifi içerir. Bu sayede kereviz sapı suyunun vücut için şu faydaları vardır:

Kilo vermenize yardımcı olabilir ve hızlı ve sağlıklı kilo kaybı için anahtar içeceklerden biri olarak kabul edildiği söylenir.

Kan şekeri seviyesini düzenleyerek tatlı isteğini bastırır.

Vücuttaki ödemi azaltıcı etkisi vardır. Şişkinlikten kurtulmanıza yardımcı olabilir.

Kereviz sapı suyunun en önemli ve güzel etkilerinden biri karaciğeri temizlemesidir.

Güçlü antioksidan özelliğinden dolayı vücuttaki yabancı cisimleri arındırabilir.

Ayrıca antioksidan etkiye sahiptir, kan dolaşımını ve damarları rahatlatabilir. Kardiyovasküler hastalık riskini azaltabilir.

Sivilce ve siyah nokta oluşumunu engelleyebilir, var olan sivilce ve sivilce izlerinin kısa sürede yok olmasını sağlayabilir.

Tıpkı sivilce ve sivilce izleri gibi ciltteki yara ve lekelerin kısa sürede iyileşmesine yardımcı olur.

Uykusuzluk sorunu yaşayan kişilere iyi gelen uyku kalitesi ve uyku düzeninin daha iyi olmasını sağlar.

Ayrıca kereviz sapı suyu vücut için yeterli enerjiyi sağlayabilir ve daha sağlıklı hissetmenizi sağlayabilir.

Kereviz sapı suyunun bağırsakların sağlıklı çalışmasına destek olabileceği ve özellikle kabızlık sorunu yaşayan kişiler için özellikle uygun olduğu söylenmektedir.

Sinir sistemini kontrol etmek için antioksidan etkisi olan kereviz sapı suyunun içilmesi tavsiye edilir. Özellikle kereviz sapı suyu beyin hücrelerinin sağlığını koruyarak insanları daha sakin ve sağlıklı hale getirebilir.

Kereviz sapı suyu bağırsaklardaki parazitleri temizleyebilir, ayrıca kabızlık ve ödemi giderebilir.