Dünya Yakin Savunma Federasyonu Akdeniz Bölge Semineri Sona Erdi

Federasyon Baskan Vekili 6. Dan Grand Master Oguzhan Aktürk ve Yönetim Kurulu Üyesi 2. Dan Master Selda Tükenmez yönetiminde Adana’da düzenlenen Akdeniz Bölge Egitmenlik ve Vize semineri sona erdi.

2013 yilinda kurulan, düzenlemis oldugu seminerlerle dünyanin birçok ülkesine ve Türkiye’nin 81 iline temsilcilikler veren, Türkiye’de de 2.500’e yakin egitmeni, 10.000’e yakin sporcusu bulunan federasyon "Siddetsiz Yakin Savunma" slogani ile yola çikti.

Baskan Vekili Oguzhan Aktürk, “Dünya Yakin Savunma Federasyonu’na (WDATF) bagli Yakin Savunma (Defence Anti - Terror) sistemi; bir veya birden fazla kisinin teçhizatli (sopali, biçakli, silahli) veya teçhizatsiz saldirilarina karsi kendisine, saldirgana ve etrafindaki hiç kimseye zarar vermeden etkisiz hale getirebilmek için kurulmustur. Tamami ile yerli ve milli bir sistem olup, teknik açidan diger hiçbir yakin savunma sistemine benzememektedir.

Adana’da düzenlenen Egitmenlik ve Vize seminerine katilip egitmen olmaya hak kazanan kursiyerlere, daha önce egitmen olup 2022 Vizesini yaptiran egitmenlere basarilar dileriz. Seminere katilan tüm egitmenlerimiz, Milli Egitim Bakanligi tarafindan onaylanan Yakin Savunma Egitim modül programi üzerinden, Türkiye’nin dört bir yaninda resmi kurum ve kuruluslara, Çocuk Esirgeme Kurumlarina, ilk, orta, lise ögrencilerine ve sivil halka ücretsiz olarak Yakin Savunma Egitimi verebileceklerdir.

Federasyonumuz tarafindan Türkiye’deki birçok ilde Egitmenlik ve Vize seminerleri düzenlenmeye devam edilecektir. Seminere destek veren Adana Yüregir Belediye Baskani Sn. Fatih Mehmet Kocaispir’e, Ilçe Spor Müdürü ve personeline, Sakirpasa Halk Egitim Müdürü Sn. Murat Altunkaynak, Federasyonun Akdeniz Bölge temsilcisi Sn. Sefa Ögelge’ye, yerli ve milli olan Yakin Savunma sistemimizi yaymak için bize desteklerini esirgemeyen Adana halkina tesekkür ederiz” dedi.

Kaynak: İHA