Turgutlu Belediyesinden Örnek Is Sözlesmesi

Turgutlu Belediyesi ile Genel-Is Sendikasi arasinda imzalanan toplu is sözlesmesinde ILO 190 Sayili “Is Yasaminda Siddet ve Tacizin Ortadan Kaldirilmasi Sözlesmesi” hükmü de kabul edilerek örnek bir sözlesmeye imza atildi.

Turgutlu Belediyesinden Örnek Is Sözlesmesi
Turgutlu Belediyesi ile Genel-Is Sendikasi 7 No’lu Subesi arasinda kadrolu isçileri kapsayan toplu is sözlesmesi imzalandi. Söz konusu toplu is sözlesmesinde yine Türkiye’ye örnek olacak bir madde daha yer aldi. Turgutlu Belediye Baskani Çetin Akin ve Genel-Is 7 No’lu Sube Baskani Özgür Genç arasinda imzalanan toplu is sözlesmesinde ILO 190 Sayili “Is Yasaminda Siddet ve Tacizin Ortadan Kaldirilmasi Sözlesmesi” toplu is sözlesmesi hükmü olarak kabul edildi. Yapilan sözlesmede ayrica kadrolu isçilerin sosyal alacak haklarina yüzde 30 oraninda zam yapildi. Yevmiye ücretleri ise 30 TL yükseldi.

Toplu is sözlesmesinin imza töreninde konusan Turgutlu Belediye Baskani Çetin Akin, “Türkiye’de hiç arzulamadigimiz ve hesaba katmadigimiz ekonomik bir süreç yasaniyor. Bu süreçte maalesef en çok ezilen de emegi ile çalisan isçi kardeslerimiz oluyor. Çünkü asgari ücrete yüzde 40 oraninda yapilan zam su anda isçinin cebine girmeden erimis durumunda. Maalesef belediyelerin durumu da çok iç açici degil. Yilbasindan önce yapmis oldugumuz bütçeler yüzde 40-45 oraninda erimis durumda. Türkiye’deki bütün belediyeler bütçelerini revize etmek zorunda kalacaklar. Çünkü bizim yaptigimiz hesaplar bundan sonra gerçeklesmeyecek. Ekonomideki kötü gidisimiz devam ediyor. Bizler de bundan sonraki süreçte mümkün oldugu kadar isçi arkadaslarimizi biraz daha ayakta tutabilmek, enflasyona ezdirmemek, evlerine ekmek götürebilmek, çocuklarina gelecekte bir takim miraslar birakabilmek, en önemlisi de mutlu anneler ve babalar yaratabilmek için bir sözlesmeye imza atiyoruz. Bunun yaninda da daha önce imzalamis oldugumuz toplu is sözlesmesinde Türkiye’de bir ilke imza atmistik. “Evde ailesine, esine, çocuguna siddet uygulayanlar kidem tazminatsiz isine son verilir” maddesini eklemistik. Her zaman söyledigimiz gibi kadini korumak ile ilgili farkindalik olusturmak için çok ciddi projelere imza atiyoruz. Simdi ise ILO’nun ilgili maddelerinin yer aldigi toplu is sözlesmesine imza atarak taciz ve siddetin önlenmesine yönelik Türkiye’de bir ilki daha gerçeklestiriyoruz. Imzalayacak oldugumuz sözlesmenin isçi arkadaslarimiza, Turgutlu’muza ve belediyemize hayirli olmasini diliyorum” dedi.

Genel-Is Sendikasi 7 No’lu Sube Baskani Özgür Genç ise Turgutlu Belediyesi ile yine tüm Türkiye’ye örnek olacak toplu is sözlesmesine imza atildigini söyledi.



Toplu is sözlesmesinin törenine Baskan Çetin Akin ve Genel-Is Sendikasi 7 No’lu Sube Baskani Özgür Genç ile birlikte Turgutlu Belediye Baskan Yardimcilari Ahmet Daskan, Firat Honaz, Evren Erbas, Mithat Erden ve Turgutlu Belediyesi Daire Müdürleri katildi.

Kaynak: İHA