Tiktok Ugruna Jandarmaya Yapilan Sov, Cezasiz Kalmadi

Antalya’nin Alanya ilçesinde TikTok uygulamasi için jandarma ekiplerinin önünde tek teker kaldirarak motosiklet kullanan 3 motosiklet sürücüsü, olay yerinde TikTok için görüntü alan arkadaslari sayesinde yakalandi. Motosiklet sürücülerine toplam 17 bin 493 TL idari para cezasi uygulanirken, ehliyetleri de süresiz olarak iptal edildi.

Tiktok Ugruna Jandarmaya Yapilan Sov, Cezasiz Kalmadi
1 Ocak Cumartesi günü saat 16.00 siralarinda Konakli Mahallesi’nde Alanya 8. Jandarma Trafik Timlerinin sabit trafik kontrolü yaptigi esnada 3 tane plakasi kapatilmis motosiklet sürücüsü biri tek tekere geçerek uygulama noktasindan ’dur’ ihtarina uymayarak kaçti. O sirada yol kenarinda bir gencin de telefonla olayi çektigi tespit edildi. Yapilan arastirmada görüntüyü çeken sahsin kaçan motosiklet sürücüleriyle irtibatli oldugu ve çekimi TikTok videosu yapmak için çektigi belirlendi.

Çekimi yapan A.I.’nin ifadesi dogrultusunda beraber hareket ettikleri kaçan 3 motosiklet sürücüsü de yakalandi. Cumhuriyet savcisinin talimatlari dogrultusunda motosikletini tek tekerde süren sahis hakkinda CMK 179/3 trafik güvenligini tehlikeye düsürmekten, A.I. isimli sahis hakkinda ise görevli memurun görüntüsünü sosyal medyada yayinlamak için kayit etmek suçlarindan adli islem yapildi. Ayrica, her 3 sürücüye de 2918 SKTK’nin ilgili maddelerinden toplamda 17 bin 493 TL idari para cezasi uygulandi. Öte yandan, 3 sürücünün de sürücü belgeleri süresiz iptal edildi.
Kaynak: İHA