Milletvekili Kavuncu, Kur'an Kursunu Ziyaret Etti

AK Parti Çorum Milletvekili Erol Kavuncu, Çorum Il Müftüsü Muharrem Biçer ile birlikte Sehit Bekir Eren Deniz 4-6 yas Kur’an Kursu’nu ziyaret etti.

Milletvekili Kavuncu, Kur'an Kursunu Ziyaret Etti
AK Parti Çorum Milletvekili Erol Kavuncu, Çorum Il Müftüsü Muharrem Biçer ile birlikte Sehit Bekir Eren Deniz 4-6 yas Kur’an Kursu’nu ziyaret ederek, minik ögrencilerle sohbet etti, ögretmenlerden bilgi aldi.

Bu kurslarin ülkenin manevi kalkinmasinda ve nesillerin dine, ibadete ve hayata dair dogru ve güvenilir bilgiye ulasmalari açisindan büyük bir imkan ve firsat verdigini belirten Milletvekili Kavuncu, "Bu kurslarda Müftülüklere bagli tecrübeli hocalarimiz tarafindan ailelerimizin tercihleri dogrultusunda egitim verilmektedir. Çocuklarimiz, hayat rehberimiz Kur’an-i kerim ile bulusup, Peygamberimizin örnek hayatiyla tanisiyor; temel dini bilgileri, ahlaki degerleri ögreniyorlar. Sevgi, saygi, nezaket, zarafet, hak-hakikat, iyilik gibi hayati anlamli ve degerli kilan güzel ahlak ilkelerini kavriyorlar. Dogrulugu, dürüstlügü, merhameti, paylasmayi, dayanismayi ve kardesligi ögreniyorlar" dedi.

Kavuncu, "Agaç yas iken egilir anlayisiyla evlatlarimiz bu yasta verilen egitimle saglam temeller üzerinde yükselecek, hayatlarinda küçükken ögrendikleri bu bilgiler kendilerine rehber olacaktir. Bu nedenle küçük yaslarda verilen bu temel bilgiler ve dini egitim bütün hayatlarina sirayet edecektir. Kur’an ile hemhal olan nesillerimiz bizim en büyük kazancimiz, mirasimiz, en büyük servetimizdir" seklinde konustu.

Çorum’da 4-6 yas Kur’an kurslarinda, il genelinde 39 derslikte, 99 deneyimli ögretici ve personelle bin 260 kursiyere hizmet verildigini anlatan Kavuncu, "Bu son derece önemli hizmetleri nedeniyle, tüm Diyanet camiamiza sükranlarimi sunuyor, her biri güçlü Türkiye’nin mimari olacak yavrularimizi ve ailelerini tebrik ediyor, bu basarili hizmetlerin devamini diliyorum” dedi.

Kaynak: İHA