Dövizdeki Artis Kadar Zam Talep Ettigi Iddia Edilen Is Yeri Sahibi Konustu

Gaziantep’te kiracisindan dövizdeki artis kadar kira zammi talep ettigi iddia edilen is yeri sahibi Adil Danisman, doktorla aralarindaki anlasmazligin kiradan kaynaklanmadigini, aralarindaki arbedenin kendisine hakaret edilmesinden dolayi çiktigini savundu.

Dövizdeki Artis Kadar Zam Talep Ettigi Iddia Edilen Is Yeri Sahibi Konustu
Olay, merkez Sehitkamil ilçesine bagli Degirmiçem Mahallesi’nde 2 gün önce sabah saatlerinde yasandi. Iddiaya göre, kiraya dövizde yasanan artis kadar zam yapilmasini isteyen is yeri sahibi, kiracisi Doç. Dr. Irfan Koca’nin klinigine geldi. Klinik önünde is yeri sahibi Adil Danisman ile klinik önünde bekleyen Avukat Erhan Koca arasinda tartisma basladi.

Sözlü tartisma arbedeye dönüsürken ikili arasindaki kavga karakolda son buldu. Doktor Koca’nin avukati Erhan Koca, is yeri sahibi Adil Danisman’in dövizdeki artis kadar kira zammi talep ettigini iddia ederken is yeri sahibi Danisman, iddialari yalanladi.

Doktor Koca’nin kendisine ait kepenk parçalarini göstererek, “Bunlari buradan temizleyin serefsizler” deyip parmak salladigini ileri süren Danisman, arbedenin bu nedenle basladigini belirterek, “Avukat Erhan Koca telefonlari önceden hazirlayarak bize komplo kurmustur. Olayin özü, bitisiginde bulunan sahsima ait is yerimi yildirmak suretiyle sahiplenme çabasidir” dedi.



“Aramizdaki anlasmazlik dövizle, kira ile alakali degil”

Doktor Koca’nin 3 katli, 400 metrekarelik dükkana aylik 2 bin 200 lira kira ödedigini belirten Danisman, “Dr. Irfan Koca sahte kira kontratiyla bana ait is yerimi isgal etmektedir. Bu konuyla ilgili mahkememiz devam etmektedir. Bitisiginde depo olarak kullandigim is yerinin kepenklerini ana deposu klinikte bulunmaktadir. Kepenkleri kapatmasindan ötürü depomuzdaki ürünleri almakta magduriyet yasamaktayiz. Is yerindeki ürünleri almak amaciyla kepenkleri kesmek durumunda kaldik. O gün aramizda arbede yasandi. Keske yasanmasaydi. Aramizdaki anlasmazlik döviz kurundaki artisla, kira miktariyla alakali degildir. Tezgah önceden kurulmus. Bizi üzerlerine çekip sikintili duruma düsürmeye çalistilar” ifadelerini kullandi.

“Adima sahte imza atilmis”

O gün kendisine çocuklarinin önünde “serefsiz” denildigini iddia eden Danisman, “Bundan 1 yil önce burada fizyo klinik isminde bir sirket kuruldu. Bu sirketin benimle yeni kontrat yapmasi gerekiyordu. Yapmadigindan dolayi ben süphelendim. Vergi levhasini görmek istedim. Bir sekilde vergi levhasinda sirketin degistigini ögrendim. Benim adima sahte imza atarak usulsüz bir kira kontrati yapmis. Bu kontrati benimle yapmadi. Bende Cumhuriyet Bassavciligina suç duyurusunda bulundum. Sahte kira kontratindan dolayi su anda mahkememiz devam etmektedir” diye konustu.



“Asil magdur benim müvekkilimdir”

Danisman’in avukati Oktay Yulur ise 2 gün önce yasanan olayin aslinin farkli oldugunu ifade etti.

Söz konusu olayda magdur olan tarafindan müvekkili Adil Danisman oldugunu aktaran Yulur, “Kamera kayitlari incelendiginde söz konusu kayitlar bilerek bilinçli bir sekilde komplo maksadiyla çekilmistir. Müvekkilimle Irfan Koca arasinda devam eden davalar var. Bunlar devam etmektedir. Dr. Irfan Koca, sahte kira kontrati üzerinden müvekkilin tasinmazinda barinmaktadir. Fakat bu haksiz barinmadir. Kendisi hakkinda suç duyurusunda bulunduk. Bundan ceza alacagindan korktugu için müvekkilime böyle bir komplo kurmustur. Müvekkilim is yerini bir bütün halinde kiraya vermistir. Müvekkilim ilk olarak Irfan Koca ile sözlesme yapmistir. Daha sonra ilerleyen süreçte is yeri Fizyo Klinik adinda bir sirkete geçmistir. Bu sirketin maliyeden evraklari incelendiginde söz konusu kira sözlesmesinin sahte oldugu anlasilacaktir. Kendi dükkanina girmek istedigi halde böyle bir muameleyle karsilasmistir. Müvekkilim bu olayda magdur taraftir” dedi.

Kaynak: İHA