Piyanonun Yildizlari Bursa'da Parliyor

Bursa Büyüksehir Belediyesi’nin bu yil ikincisini düzenledigi ve 8 farkli ülkeden 256 piyano sanatçisinin katildigi Uluslararasi Bursa Piyano Festivali, törenle basladi.

Piyanonun Yildizlari Bursa'da Parliyor
Geçtigimiz yil pandemi sebebiyle yapilamayan Bursa Uluslararasi Piyano Festivali’nin ikincisi Türkiye, Gürcistan, Ukrayna, Hollanda, Isvec, Fransa, Amerika ve Rusya’nin yani sira 16 sehir merkezi ve 2 ilçeden 256 piyanistin katildigi törenle basladi.

Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde Bursa’da Müzik Akademi sahibi Elena Çekiç’in açilis konseri baslayan festivalde Çekiç’e, Moskova Marinsky Tiyatrosu Solistleri Ayuna Bazarguruyeva, Savva Khastaev ve Zabava Çocuk Korosu sarkiyla eslik etti. Açilis konserinin ardindan Amerikali Long Island Konservatuari Piyano Bölüm Baskani Tamara Poddubnaya’nin piyano resitaline solistler Christian Sanders, Lev Daydov ve Sebastian Ivonen eslik etti.

Piyano Festivali’nin açilis töreninde konusan Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas, Bursa’nin köklü tarihe sahip, özel bir sehir oldugunu, bu nedenle Bursa’ya yakisir organizasyonlar düzenlemeye çalistiklarini söyledi.

Kültür sanat basligi altinda nitelikli etkinlikler yaptiklarini ifade eden Baskan Aktas, "Onlardan bir tanesi de piyano festivalimiz. Zor günlerden geçiyoruz. Biliyorsunuz yaklasik 2 yildir bütün dünyayi pandemi süreci sardi. Ama sanat ve sanatçi her halükarda ayakta durusunu devam ettiriyor. Ilkini pandemi öncesi yaptigimiz piyona festivalinde 6 farkli ülkenin sanatçilarini Bursa’mizda aglamistik. Festivalimiz, tecrübe sahibi olmak isteyen gençlerimizin ufkunun açilmasinda önemli bir rol oynuyor. Tüm katilimcilara tesekkür ediyorum ve piyano dolu günler diliyorum" dedi.

Baskan Aktas, konusmasinin ardindan egitimlerini tamamlayan küçük piyano sanatçilarina sertifikalarini verirken, festivale katilarak degere katan sanatçilara da tesekkür plaketi verdi.

Sanatçi Elena Çekiç de festivale katkilarindan dolayi Baskan Aktas’a tesekkür plaketi verdi.
Kaynak: İHA