Ercis'te Su Kulesi Dondu, Mahalle Susuz Kaldi

Van’in Ercis ilçesinde hava sicakliginin sifirin altinda 16 dereceye kadar düsmesi sebebiyle mahallenin su ihtiyacinin saglandigi su deposu dondu.

Ercis'te Su Kulesi Dondu, Mahalle Susuz Kaldi
Ercis’te kar yagisi ve asiri soguklar, hayati olumsuz yönde etkiliyor. Sicakligin eksi 16 dereceye kadar düstügü ilçede, hayat donma noktasina gelirken ilçeye bagli Çatakdibi Mahallesi’nde ise asiri soguklar nedeniyle su su deposu dondu. Mahallenin su ihtiyacinin karsilayan su deposunun donmasi ile susuz kalan mahalle sakinleri, Van Büyüksehir Belediyesi ekiplerine haber verdi. Su deposu önüne gelen itfaiye ekipleri, 20 metre yüksekligindeki su deposundan sarkan buz sarkitlarini kirarak, buzlari temizledi.

Yasanan olayla ilgili açiklamada bulunan Çatakdibi Mahalle Muhtari Serafettin Uçar, mahallenin su deposunun komple buz tuttugunu ifade ederek, “Itfaiyeyi aradik. Sag olsun itfaiye elamanlari ve mahalle sakinleri ile beraber buzlari kirdi. Biz de borulardaki buzlarin çözülmesi için ates yaktik. Insallah buzlar çözülür ve sularimiz gelir. Mahalleli suya kavusur” dedi.

Kaynak: İHA