Giresunlu Afetzedeler Cumhurbaskani Erdogan'i Bekliyor

Giresun’da 22 Agustos 2020 yilinda yasanan selden en çok etkilenen ilçelerin basinda gelen Dereli ilçesinde sel sonrasi yapimi tamamlanan 72 konut ve 82 isyerinin anahtarinin teslimi için Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in 29 Ocak Cumartesi günü Giresun’a gelmesi bekleniyor.

Giresunlu Afetzedeler Cumhurbaskani Erdogan'i Bekliyor
Dereli ilçesinde sel afetinden ev ve is yeri hasar görenlere kira, esya ve tasinma yardimlarinin yani sira, vatandaslari evlerine kavusturmak için çalismalar da sona gelindigi belirtildi.

Hak sahiplerinin belli oldugu ev ve is yerlerinin Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in gelmesiyle teslim edilecegini belirten Dereli Belediye Baskani Zeki Senlikoglu, “Yasanan sel afetinin ardindan Cumhurbaskanimizin talimatiyla yogun bir çalisma yürütüldü. Gelinen noktada sehir merkezinde 72 konut ve 82 is yeri tamamlandi, çevre düzenlemesi bitirildi.Burada hak sahipleri kura çekilerek belirlendi. Yeniden insa edilen konut ve isyerleri modern bir görünüme sahip oldu. Konsept olarak büyüksehirlerde en son uygulanan açik AVM projelerinin bir benzeri yapildi. Dünyanin geldigi son modern görünüm ilçemizde uygulandi” dedi.



"Önce can ve mal güvenligi sonra konfor saglandi"

Ilçede önce can ve mal güvenliginin saglandigini sonra konforun düsünüldügünü de ifade eden Baskan Senlikoglu, “Bilindigi gibi yasanan afet sonrasi TOKI tarafindan yapilan afet konutlarinin önce dere yatagindan uzaklastirilarak can ve mal güvenliginin saglanmasiydi. Bu sekilde de proje hazirlatildi. Daha sonra düsünülen ise konfor ve ticaretti. Öyle de yapildi ve ilçemiz hem daha güvenli hem de daha konforlu ve modern görünüme kavustu. Ticari olarak ise ilçemiz Giresun-Sivas karayolu güzergahinda bulunmasi ve yaylalar diyari olmasi nedeniyle geçis noktasiydi artik ticarettin de noktasi olacaktir” diye konustu.



"Afet evleriyle birlikte ilçede dogalgaz kullanimi baslayacak"

Ilçeye dogalgazin da geldigini belirten Baskan Senlikoglu, “Allah bir daha o afeti hiç kimseye yasatmasin ama devletimizin, milletimizin yaninda durmasiyla yeni bir Dereli insaat edilmekle kalmadi bir çok imkana da kavustu. Belki 50 yil sonra gelecegi noktaya, afetten sonra ulasmis oldu. Suanda ilçemize dogalgaz da gelmis durumda ilk önce TOKI afet konutlarina baglanmaya baslandi buraya tasinacak olanlar dogalgaz kullanabilecekler, diger ilçe halkimiz içinde abone çalismalari baslatildi altyapisi olusturulan ilçemizde en kisa zamanda tüm ilçe merkezimiz dogalgaz kullanmaya baslayacaktir” açiklamasinda bulundu.

“Mutlulugumuzu Cumhurbaskanimizla paylasmak istiyoruz”

Ilçe esnaflarindan Ibrahim Hamurcuoglu ise, “Çok büyük bir afet yasamistik,ama devletimiz bütün imkanlariyla yanimizda oldu. Kisa sürede afetin izlerini sildigi gibi yaralarimizi da sardi. Biz haritadan silindigimizi düsünürken, bakanlarimiz her gün ilçemizde oldu. Is makinalari devlet yetkilileri olaganüstü bir gayret ve çabayla bizi o afetten yeni bir ilçeye kavusturdu. Bizlere ne söz verildiyse, söylenildigi gibi yapildi. Simdi ise yapilanlarin görülmesi için mutlulugumuzu Cumhurbaskanimizla paylasmak istiyoruz. Cumhurbaskanimizi ilçemizde agirlamaktan görmekten büyük mutluluk duyacagiz” ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA