AK Parti Il Baskani Aydin Açiklamasi 'Kiliçdaroglu'nun Yüregi Anneleri Ziyaret Etmeye Yetmez'
AK Parti Diyarbakir Il Baskanligi’nin aylik olagan basin bulusmasinda Il Baskani Muhammet Serif Aydin, CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu’nun Diyarbakir ziyaretiyle ilgili açiklamalarda bulunarak "Kiliçdaroglu’nun yüregi anneleri ziyaret etmeye yetmez" dedi.

CHP’nin ve zihniyetinin bu bölgede helallesmesi, Dersim ve Zilan katliamlarinda öldürülen Kürt garibanlarin torunlari ile olacagini vurgulayan Baskan Aydin, "Camileri kapatilan, Elif Ba’lari toplatilip yakilan annelerimizle, babalarimizla olur. Sadece ve sadece Kürt olduklari için ötekilestirilen, dillerini konusamayan, dillerinden dolayi bu ülkenin zencileri muamelesi gören Kürt kardeslerimizle olur. Diyarbakir cezaevinde türlü türlü vahsi iskencelere maruz kalan hemserilerimizle olur. Her dilde müzik bu topraklarda serbest iken, Kürtçe müzik dinledikleri için günlerini emniyetlerin nezaretlerinde geçiren abilerimizle olur. Dicle Üniversitesinde basörtüsünden dolayi zulme ugrayan ve egitim haklari ellerinden alinan, okullarindan polis zoruyla çikartilan sinif arkadaslarimizla olur. Bugün kendisine sufleler gönderen Kandildeki baronlarin hunharca katlettigi, bu sehrin çocuklarinin acili aileleri ile yüzlesmeyle olur. Ama biz, CHP’yi de zihniyetini de Kiliçdaroglu’nu da çok iyi biliyoruz. Diyarbakir Annelerinin yaninda durabilecek yüregi olmadigini çok iyi biliyoruz. AK Parti’nin Kürtlerle ilgili attigi tüm adimlarin karsisinda durdugunu ve bunlari engellemek için elinden geleni yaptigini unutmuyoruz. Kürtlerle ilgili hiçbir somut elle tutulur programlarinin da projelerinin de olmadigini görüyoruz. Kürtlerin zekasiyla alay ettigini ve Kürtleri sadece bir oy pusulasi olarak gördügünün de farkindayiz” diye konustu.
Yeni dönemin yol haritasini olusturduklarini ve 2023’e kadar sahada olacaklarini ifade eden Baskan Aydin "8 Ocak’ta tüm teskilatlarimizin ve Genel Baskan yardimcimiz Hamza Dag’in katilimi ile Genisletilmis Il Danisma Meclisi toplantimizi gerçeklestirdik. Burada olusturdugumuz yol haritamiz ile Subat ayinda Mahalle Mahalle 2023’e programimiza baslayacagiz. Subat ayinda Teskilatimizin Vefa bulusmalari programi da hayata geçecek ve partimizde 2002’den bu yana görev almis olan abilerimizle ablalarimizla vefa bulusmalari kapsaminda bir araya gelmeye baslayacagiz. Yine Ocak ayi içerisinde Seçim takvimi dogrultusunda tüm ilçelerimizde Ilçe Seçim kurullari olusturuldu. Seçim kurullarinda görev alacak parti temsilcilerimiz iki yil sürecek görevlerine basladilar" seklinde konustu.
