Hollanda'da Covid-19 Tedbirleri Gevsetildi

Hollanda’da Covid-19 ile mücadele kapsaminda uygulanan kapanma tedbirleri ile bazi kisitlamalarin kaldirilmasina karar verildi.

Hollanda’da korona virüsle mücadele kapsaminda uygulanan karantina tedbirinin kaldirilmasi ve bazi kisitlayici önlemlerin gevsetilmesi kararlastirildi. Hollanda Basbakani Mark Rutte ve Saglik Bakani Ernst Kuipers, kapanma ve siki tedbirlerin ardindan düzenledikleri basin toplantisinda yeni kararlari açikladi.

Basbakan Rutte, "2 yildir süren Covid-19 yasaklarini bugün itibariyle kontrollü bir sekilde kaldiriyoruz. Tüm aktiviteleri serbestlestiriyoruz. Bu kararlari alirken risk aliyoruz ama bunu yapmak zorundayiz. 2 yil içerisinde sadece Covid-19 degil, ekonomik ve psikolojik olarak da zarar gördük. Artik yavas yavas onlari da göz önünde bulundurmamiz gerektigini düsünüyoruz ve suan itibariyle her yeri açiyoruz" dedi.

Alinan karar kapsaminda ülke genelinde Covid-19 yasaklarinin kaldirilmasinin ardindan bazi önlemler yine de alinmaya devam edilecek. Tüm mekanlar yerel saatle 05.00-22.00 arasinda hizmet verecek ve vatandaslarin evlerinde 4 kisiden fazla misafir kabul etmemeleri gerekecek. Ülkede, sinema, tiyatro, spor salonlari gibi alanlar da Covid-19 kurallari dahilinde açilirken, kültür-sanat alaninda düzenlenen etkinlikler en fazla bin 250 kisinin katilimi ve QR kod uygulamasiyla gerçeklestirilecek.

Hollanda’da toplu ve kalabalik alanlarda maske zorunlulugu ise devam edecek. 13 yas üzeri bireylerde toplu tasima, dükkan ve etkinlik alanlarinda 1.5 metre mesafe uygulanmamasi durumunda maske zorunlu olacak. 18 yas alti çocuklarda temas durumunda hiçbir Covid-19 belirtisi olmadigi takdirde karantina uygulanmayacak. 3. doz asisini yaptirmis ve 8 hafta içerisinde Covid-19 geçirmis bir kisi ise yine temasli olmasi durumunda karantina uygulamayacak.
Kaynak: İHA