Baskan Çelik Açiklamasi 'Akaryakit Istasyonlari Masraflarini Karsilayamaz Hale Geldi'

Tokat Ticaret ve Sanayi Odasi Yönetim Kurulu Baskani Dr. Ali Çelik, akaryakit istasyonlarinin artan mazot, benzin ve LPG fiyatlarina ragmen sabit kalan bayi kari ile masraflarini karsilayamaz hale geldigini söyledi.

Akaryakit istasyonlarinin sorunlarini ile ilgili yazili açiklama yapan Baskan Çelik, ülkenin prestiji en yüksek olan sektörü can çekistigini söyledi.

Baskan Çelik, tüm is insanlarinin özendigi imrendigi meslek olan akaryakit istasyonlari, günümüzde can çekismeye basladigini ileri sürerek, “Ortalama minimum 15- 20 milyon sermaye baglamak durumunda olan akaryakit istasyonu sahibi is insanlarimiz son yillarda TMGD is güvenligi, mesul müdürlük gibi bir sürü Ilave masraf gerektiren yükümlülüklerin yaninda bir de; birkaç yildir artan akaryakit fiyatlarina ragmen sabit kalan bayi kari ile masraflarini karsilayamaz hale geldi. Akaryakit 6 lira iken litrede 0,70 kurus olan bayi kari litre fiyati 14 lira olmasina ragmen hala 0,70 kurus ama bu süreçte isçilik elektrik dogalgaz gibi birçok giderler iki katina çikmis durumda. Son dönemlerde sik sik zam gelmesi özellikle kurum ödemelerinde ödemenin yapildigi tarihte ki fiyatin degil de satisin yapildigi tarihteki fiyatin baz alinmasi ve kurumlara yapilan iskontolardan dolayi büyük magduriyetler yasanmaya baslandi. Çok istasyonun girisine devran satilik devren kiralik levhalari asilmaya basladi birçogu da kapisina kilit vurdu. Daha büyük sikintilar ve magduriyetlerin olusmamasi için yöneticilerimizden bu feryadi duymalarini ve sorunlarin çözümü için gerekli destegi saglamalarini rica ediyoruz” ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA