'Kesisme Açiklamasi Iyi Ki Varsin Eren' Filminin Özel Gösterimi Yapildi

Trabzon Dernekler Federasyonu (TDF), 200 aileyi “Kesisme: Iyi ki Varsin Eren” filmiyle bulusturdu. Filmin özel gösterimine Eren Bülbül’ü canlandiran oyuncu Rahman Besel, ayni saldirida sehit düsen kahraman Astsubay Ferhat Gedik’in esi ve çocuklari ile sehit Eren Bülbül’ün kardesleri de katildi.

'Kesisme Açiklamasi Iyi Ki Varsin Eren' Filminin Özel Gösterimi Yapildi
Trabzon’un Maçka ilçesinde 11 Agustos 2017’de teröristlerin hain saldirisi sonucu sehit edilen Eren Bülbül ve Astsubay Kidemli Basçavus Ferhat Gedik’in yasam öyküsünü anlatan "Kesisme: Iyi ki Varsin Eren" filmi, özel gösteriminde Trabzonlu STK baskanlari, temsilcileri ve 200 aileyi sinemada bir araya getirdi. Filmde Eren Bülbül’ü canlandiran oyuncu Rahman Besel, ayni saldirida sehit düsen kahraman Astsubay Ferhat Gedik’in esi ve çocuklari, sehit Eren Bülbül’ün kardesleri ve birçok vatandas özel gösterime katildi.

Besel’e, sehit Astsubay Ferhat Gedik’in esi ve sehit Fethi Sekin’i canlandiran Kemal Balibas’a TDF Genel Baskani Ismail Satiroglu tarafindan plaket takdim edildi.

“Gördügünüz gibi film Türkiye’de rekora gidiyor”

Filmin özel gösterimine katilan Trabzon Dernekler Federasyonu Genel Baskani Ismail Satiroglu, dernek olarak “Kesisme: Iyi ki Varsin Eren” filmine sahip çiktiklarini söyleyerek, "Filmde Eren Bülbül’ü canlandiran Rahman kardesim ve Fethi Sekin’i canlandiran Kemal kardeslerimle birlikte burada bu ani paylasmak bizim için çok heyecan verici bir durum. Gördügünüz gibi film Türkiye’de rekora gidiyor. Biz de Trabzonlu bir kardesimiz Eren Bülbül ve o topraklarda çekilmis olan bu filme dernek olarak sahip çikmak durumundayiz. Her ülkenin çocugu bu vatanin her insanina bu filme sahip çikmasini söylüyoruz. Istanbul’da bir gala olarak hep beraber yapimcilarimizla oyuncularimizla ve bu heyecani duyan insanlarimizla hemserilerimizle beraber bu filmin gösterimine hazirlandik. Bu filmde emegi geçen herkese tesekkürlerimi iletiyorum" dedi.



"Türkiye’nin kahramanini canlandirdigim için çok mutluyum"

Filmde Eren Bülbül’ü canlandiran oyuncu Rahman Besel ise, Türkiye’nin bir kahramanini canlandirdigi için mutlu oldugunu dile getirdi. Film adina güzel dönüsler aldigini belirten Besel söyle konustu:

"Türkiye’nin bir kahramanini canlandirdigim için çok mutluyum. Karadeniz’in hava degisikligi bizi çok zorladi. Böyle bir film ortaya çiktigi için çok mutluyuz. Böyle iki kahramanin filmini sahiplendigimiz için ortaya çok güzel bir is çikardigimiza inaniyorum. Sinemaya gidip izleyenler çok begeniyorlar. Güzel tepkiler aliyoruz. Türkiye’nin kahramanini canlandirdigim için çok garipti çünkü her sey gerçek mekanlarda çekildi. Eren’in geçtigi yollardan geçerken tüylerim ürperdi."

“Sete giderken Eren Bülbül ile babasinin mezari önünden geçiyorduk”

Sehit Fethi Sekin’i oynayan Kemal Balibas ise filmi bütün sehit ailelerine adadigini söyledi.

Filmin çekim asamasinin 9-10 ay kadar sürdügünü kaydeden Balibas, "Ben bu filmi bütün sehit ailelerine adamak istiyorum. Film tamamen gerçek mekanlarda çekildi. 9-10 ay gibi bir sürede çekildi. Her seyin gerçek mekanda çekilmesi çekim esnasinda inanin bizleri inanilmaz bir sekilde zorladi. Biz Maçka’da kaldigimiz sürede her gün sete giderken önce Eren Bülbül ile babasinin mezari önünden geçiyorduk. Orada duamizi ediyorduk. Kafamizi çevirdigimizde tam karsida annesi Ayse teyze oturuyordu. Biz sete her sabah bu sekilde gidiyorduk. Biz aylarca bu psikolojide çekim yaptik. Üç haftalik bir sürede 1 milyon seyirciyi asti. Daha çok kisiye ulasacagini düsünüyorum" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA