ABD'li Sosyal Medya Fenomeni Petito'nun Katilinin Nisanlisi Brian Laundrie Oldugu Ortaya Çikti

ABD’de karavan yolculuguna çiktiktan sonra ortadan kaybolan ve ormanlik alanda cansiz bedeni bulunan sosyal medya fenomeni Gabby Petito’nun katilinin Brian Laundrie oldugu ortaya çikti.

ABD'li Sosyal Medya Fenomeni Petito'nun Katilinin Nisanlisi Brian Laundrie Oldugu Ortaya Çikti
ABD’nin Wyoming eyaletinde geçtigimiz sene karavan yolculuguna çiktiktan sonra ulusal parktaki ormanlik alanda cansiz bedeni bulunan ve "Gabby" olarak bilinen ünlü Youtube fenomeni 22 yasindaki Gabrielle Petito’nun katilinin nisanlisi Brian Laundrie oldugu ortaya çikti.

Colorado eyaltinde yer alan FBI Denver Bölge Bürosu tarafindan yapilan açiklamada, Carlton Reserve bölgesinde Petito’nun nisanlisi Laundrie’ye ait insan kalintilarinin yaninda bulunan defterde yapilan inceleme sonucunda Laundrie’nin Petito’nun ölümünün sorumlulugunu üstlendigi yazili ifadesinin ortaya çiktigi belirtildi.

FBI’dan Özel Ajan Michael Schneider yaptigi açiklamada, "Bu davada tüm mantikli sorusturma adimlari tamamlandi" ifadelerini kullanarak, "Sorusturmada, Gabby Petito’nun trajik ölümüyle dogrudan baglantili Brian Laundrie disinda baska bir süpheli tespit edilmedi” dedi.

Petito’nun ailesi avukatlari Rick Stafford araciligiyla yaptigi açiklamada, FBI’a ve dava üzerinde çalisan eyalet ve yerel yetkililere tesekkür ederek, "FBI’nin bu son derece karmasik davadaki gayretli ve özenli çabalarini gerçekten takdir ediyoruz. FBI tarafindan toplanan gerçeklerin ve bilgilerin niteligi ve niceligi, Brian Laundrie’nin Gabby’i öldürdügüne dair hiçbir süphe birakmiyor" ifadelerini kullandi.

Ne olmustu?

Petito, 23 yasindaki nisanlisi Laundrie ile birlikte geçtigimiz sene temmuz ayinda karavan yolculuguna çikmis ve gizemli bir sekilde ortadan kaybolmustu. Laundrie, 1 Eylül’de Florida’daki evine dönmüs ancak nisanlisinin ailesi veya polisle irtibata geçmemisti. Petito’nun ailesinin 11 Eylül’de kayip ihbarinda bulunmasinin ardindan ABD genelinde genis çapli arama baslatilmisti. Petito’nun cansiz bedeni geçtigimiz sene agustos ayinda Wyoming eyaletinde ormanlik alanda bulunmustu.

Açilan davada süpheli kisi olarak belirlenen Laundrie, polisle isbirligi yapmayi reddetmis ve geçtigimiz sene 13 Eylül’de ortadan kaybolmustu. Laundrie’ye ait insan kalintilari ile ait sirt çantasi ve defter gibi kisisel esyalar geçtigimiz sene eylül ayinda polis tarafindan Florida’daki Carlton Reserve bölgesindeki bir parkta bulunmustu.
Kaynak: İHA