Saglik Ekipleri Yolu Ulasima Kapanan Köydeki Çocuk Için Seferber Oldu

Agri’nin Tutak ilçesinde kar nedeniyle ulasima kapanan köyde rahatsizlanan çocuk, saglik ekipleri tarafindan 3 saatlik çalismanin ardindan hastaneye kaldirildi.

Saglik Ekipleri Yolu Ulasima Kapanan Köydeki Çocuk Için Seferber Oldu
Agri’nin Tutak ilçesine yaklasik yaklasik 25 kilometre mesafede bulunan Karaagaç köyü Horisan mezrasinda bulunan Rojbin Senem kolundan rahatsizlandi. Köy yolunun kar nedeniyle kapali olmasindan dolayi kizini hastaneye götüremeyen baba Abdulkerim Senem, durumu 112 Acil Saglik ekiplerine bildirdi. Ihbar üzerine yola çikan ekipler hem ambulans hem de paletli ambulanslar ile Kargalik köyüne kadar ulasan ekipler, köy ile mezra arasindaki yaklasik 5 kilometrelik yolun kapali olmasi nedeniyle geriye kalan kismi paletli ambulansla geçti. 1 metreyi bulan karda zorlu mücadele sonucunda paletli ambulansa alinan çocuk burada yapilan ilk müdahalenin ardindan hastaneye kaldirilarak tedavi altina alindi.

Zor sartlara ragmen kizi için seferber olan ekiplere tesekkür eden Abdulkerim Senem, “Kizimin sag kolundaki siskinligin yani sira mide bulantisi ve bazen de kusma oluyordu. Yol kapali oldugu için hastaneye gidemedik. Saglik ekipleri ambulansla hastaneye ulastirdi” ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA