Meteorolojiden 6 Il Için Yogun Kar Yagisi Uyarisi

Meteoroloji Genel Müdürlügü 6 il için yogun kar yagisi uyarisinda bulunarak tipi, buzlanma, don olayi, yüksek kesimlerde çig tehlikesine karsi uyardi.

Meteoroloji Genel Müdürlügü Bolu, Karabük ve Çankiri çevreleri ile Düzce, Zonguldak ve Bartin’in iç kesimlerinde aksam saatlerinden itibaren etkili olmasi beklenen yogun kar yagisina karsi uyardi.

Yapilan açiklama söyle; “Bati Karadeniz’de beklenen yagislarin, 21.01.2022 Cuma aksam saatlerinden itibaren Bolu, Karabük ve Çankiri çevreleri ile Düzce, Zonguldak ve Bartin’in iç kesimlerinde kuvvetli yer yer yogun kar seklinde olacagi tahmin ediliyor. Bölgenin kiyi kesimlerinde beklenen kuvvetli yagislarin da önce yagmur ve karla karisik yagmur seklinde baslayacagi, 22.01.2022 Cumartesi sabah saatlerinden itibaren kuvvetli yer yer yogun kar sekline dönüsmesi bekleniyor. Bölgedeki kuvvetli kar yagislarinin 23.01.2022 Pazar ögle saatlerinde etkisini kaybedecegi tahmin ediliyor. Kuvvetli rüzgarla birlikte tipi, buzlanma, don olayi, yüksek kesimlerde çig tehlikesi ve ulasimda aksamalar gibi olumsuzluklara karsi dikkatli ve tedbirli olunmalidir” denildi.
Kaynak: İHA