ABD Disisleri Bakani Blinken, Ukrayna Disisleri Bakani Kuleba Ile Görüstü

ABD Disisleri Bakanligi, Disisleri Bakani Antony Blinken ile Ukrayna Disisleri Bakani Dmitro Kuleba’nin telefon görüsmesi gerçeklestirdigini aktardi.

ABD Disisleri Bakani Blinken, Ukrayna Disisleri Bakani Kuleba Ile Görüstü


ABD’nin Rusya-Ukrayna arasindaki gerilime iliskin diplomasi trafigi devam ediyor. ABD Disisleri Bakanligi tarafindan yapilan yazili açiklamada, Disisleri Bakani Antony Blinken ile Ukrayna Disisleri Bakani Dmitro Kuleba’nin telefon görüsmesi gerçeklestirdigi ifade edilerek, Blinken’in Kuleba’ya Almanya’nin baskenti Berlin ve Isviçre’nin Cenevre kentinde müttefikler ve Rus yetkililerle yaptigi görüsmeler hakkinda bilgi verdigi belirtildi.

Açiklamada, Blinken’in görüsmede Rusya’nin Ukrayna’ya yönelik herhangi bir saldirisina ABD ve müttefiklerinin hizli, siddetli ve birlesik bir yanitla karsilik vereceginin altini çizdigi aktarildi. Blinken’in görüsmede ABD’nin Ukrayna’nin egemenligine ve toprak bütünlügüne sarsilmaz destegini yineledigi ifade edilen açiklamada, Ukrayna olmadan Ukrayna hakkinda hiçbir karar olmayacagini vurguladigi aktarildi.

Öte yandan Blinken, 19 Ocak’ta Ukrayna’nin baskenti Kiev’de Kuleba ile dün ise Ukrayna-Rusya krizi ile ilgili Almanya‘nin baskenti Berlin’de Almanya Disisleri Bakani Annalena Baerbock, Fransa Disisleri Bakani Jean-Yves Le Drian ve Ingiltere Disisleri Bakan Yardimcisi James Cleverly bir araya gelmisti. Blinken, bugün ise Isviçre’nin Cenevre kentinde Rusya Disisleri Bakani Sergey Lavrov ile görüsmüstü.
Kaynak: İHA