Bayburt Güne Karla Uyandi, Okullar Tatil Edildi

Bayburt kent merkezinde yasayan vatandaslar güne kar yagisiyla uyandi. Kent kardan beyaza büründü. Egitime 1 gün süreyle ara verildi.

Bayburt Güne Karla Uyandi, Okullar Tatil Edildi
Bayburt’ta aksam saatlerde baslayan kar yagisi kenti beyaza bürüdü. Günün sabahinda Bayburtlular karla uyandilar. Kar yagmamasindan sikâyetçi olan vatandaslar karin gelmesiyle birlikte mutlu oldular. Yüksek kesimlerde de etkili olan kar yagisi kent merkezinde aralikli olarak yagmaya devam ediyor. Hava sicakliginin eksi 15 dereceye kadar düstügü Bayburt’ta karin yagmasiyla birlikte sifirin altinda 4 dereceye kadar yükseldi. Güne kar sürpriziyle uyanan vatandaslar, is yerlerinin önlerinde biriken karlari süpürmeyle ise koyuldular.

‘Kar tatili’

Bayburt’ta kar ve tipi dolayisiyla bugün egitime 1 gün süreyle ara verilecek.

Bayburt Valiligince yapilan yazili açiklamada yarin egitime 1 gün süreyle ara verilecegi belirtildi. Açiklamada, “Ilimiz genelinde etkili olan kuvvetli kar yagisi dolayisiyla yasanabilecek olumsuzluklari engellemek adina 19 Ocak 2022 Çarsamba günü Milli Egitim Bakanligi’na bagli resmi ve özel tüm kademeler ile Özel Egitim ve Rehabilitasyon Merkezleri’nde egitim ögretim faaliyetlerine 1 gün süreyle ara verilmistir. Belirtilen tarihte kamu kurum ve kuruluslarinda görevli engelli ve hamile kamu personeli de bu kapsamda idari izinli sayilacaktir.” denildi.
Kaynak: İHA