Rama Açiklamasi 'Insa Edilen Tüm Camilerin, Kiliselerin, Özenle Muhafaza Edilmeleri Gerekiyor'

Arnavutluk Basbakani Edi Rama, baskent Tiran’daki Ethem Bey Camii’nin açilis töreninde yaptigi konusmada, “Insa edilen tüm camilerin, kiliselerin, tekkelerin ve mabetlerin özenle muhafaza edilmeleri gerekiyor” dedi.

Rama Açiklamasi 'Insa Edilen Tüm Camilerin, Kiliselerin, Özenle Muhafaza Edilmeleri Gerekiyor'
Arnavutluk Basbakani Edi Rama, baskent Tiran’da TIKA tarafindan restorasyonu tamamlanan Ethem Bey Camii’nin açilis töreninde konustu.

Rama, Arnavutluk’un ve Arnavutlarin büyük bir dostu olan Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’la beraber olmaktan memnuniyet ve seref duydugunu dile getirdi.

Rama, “Arnavutluk’ta dinin trajik hikâyesini bilirsiniz. Diktatörlük sonrasinda Arnavutluk’ta yaralar sayisizdi, ihtiyaçlar sayisizdi, dertler sayisizdi, bu yaralarin iyilestirilmesi de uzun zaman ihmal edildi” ifadelerini kullanarak, “Insa edilen tüm camiler, kiliseler, tekkeler ve mabetler bizim geçmisimize ait, ruhumuza ait ve böyle oldugu için de özenle muhafaza edilmeleri gerekiyor” dedi.

Bu dini yapilarin atalarindan Arnavutluk’a miras kaldigina dikkat çeken Rama, “Cumhurbaskani Erdogan’in özverisi ve himayesi sayesinde Türk ve Arnavut tarihçi, mühendisler ve restoratörlerle Islam’a ait olan kültür mirasimizin kiymetli cevherlerinden birine sahibiz. Bu cevherler tam da Ethem Bey Camii’nin ihtisamla yeniden dogdugu gibi yeniden dogmustur. Bu camii tarihimizin en anlamli sembollerinden ve ayni zamanda Türk milletiyle olan iliskilerimizin de yansimasidir” dedi.

Rama, yapilan anlasmalar ile Iskodra Kursunlu Camii’nin yeniden restore edilecegini ifade ederek, TIKA’nin Arnavutluk’taki çalismalarinin devam edecegini ifade etti.

(Malik Hasa/IHA)
Kaynak: İHA