Kar Yagisinin Etkili Oldugu Elazig'da Sürücüler Zor Anlar Yasadi

Kar yagisinin etkili oldugu Elazig’da sürücüler yollarda araçlariyla zor anlar yasadi. Rampadan çikamayan sürücülerin imdadina ise çevreden geçen vatandaslar kostu.

Kar Yagisinin Etkili Oldugu Elazig'da Sürücüler Zor Anlar Yasadi


Meteoroloji 13. Bölge Müdürlügünün önceden uyardigi kar yagisi, Elazig’da etkisini ögleden sonra gösterdi. Aniden bastiran ve saatlerce devam eden kar yagisi hayati olumsuz etkiledi. Kar yagisiyla beraber buzlanma da meydana gelirken hazirliksiz yakalanan sürücüler, zor anlar yasadi. Rampada çikmaya ve inmeye çalisan araçlar, pes pese kaymaya basladi.

Sürücülerin imdadina ise çevreden geçen vatandasla kostu. Bazi sürücüler vatandaslarin yardimi ile çikmayi basarirken bazilari ise geri dönüp alternatif yollari kullanmak zorunda kaldi.

Yarin da etkili olacak olan kar yagisi sebebiyle uyarida bulunan Meteoroloji 13. Bölge Müdürlügü, “Bölgemiz genelinde kuvvetli rüzgarla birlikte tipi, buzlanma, don olayi ve ulasimda aksamalar gibi olumsuzluklar ile yüksek kesimlerinde çig tehlikesine karsi dikkatli ve tedbirli olunmalidir” ifadelerine yer verdi.

Öte yandan Elazig Belediyesi ekipleri, etkili olan kar yagisiyla birlikte kent genelinde çalismalarina basladi.

Kaynak: İHA