Istanbul'da FETÖ'ye Yönelik Operasyon Açiklamasi 10 Süpheli Hakkinda Gözalti Karari Verildi

Istanbul, Fetullahçi Terör Örgütü’ne (FETÖ) yönelik yürütülen 9 ayri sorusturma kapsaminda, aralarinda kapatilan askeri okul ögrencisi, mühendis, ihraç ve aktif ögretmenlerin de oldugu 10 süpheli hakkinda gözalti karari verildi. Istanbul Emniyet Müdürlügü Terörle Mücadele ekipleri, zanlilarin yakalanmasi için bu sabah es zamanli operasyon baslatti.

Alinan bilgiye göre, Istanbul Cumhuriyet Bassavciliginca FETÖ/PDY’ye yönelik yürütülen dokuz ayri sorusturma kapsaminda harekete geçen Istanbul Emniyet Müdürlügü’ne bagli Terörle Mücadele Subesi ekipleri, örgüt üyelerinin faaliyetlerine karsi genis çapli çalisma baslatti.

Söz konusu sorusturma kapsaminda bu sabah operasyonun dügmesine basildi. Aralarinda kapatilan askeri okul ögrencisi, mühendis, daha önce kamudan ihraç edilmis ögretmen ve hala aktif olarak görev yapan ögretmenlerin de aralarinda bulundugu 10 süphelinin yakalanmasi için yapilan baskinlarda çok sayida zanlinin gözaltina alindigi belirtildi.

Adreslerdeki aramalarda çok sayida örgütsel dokümana da el konuldugu kaydedilirken, yakalanan süphelilerin emniyete götürüldügü ve operasyonlarin sürdügü aktarildi.
Kaynak: İHA