Erzincan'da Soguk Kis Gecelerinin Vazgeçilmez Lezzeti Kasarli Patates

Teknolojinin gelismesiyle soba kültürünün yok olmaya yüz tuttugu Erzincan’da, çay ocaklarina kurulan kuzineli sobalarda pisirilen kasarli patates soguk kis gecelerinin vazgeçilmez lezzetleri arasinda yer aliyor.

Erzincan'da Soguk Kis Gecelerinin Vazgeçilmez Lezzeti Kasarli Patates
Teknolojinin gelismesiyle birlikte dogal gaz ve kalorifer Erzincan’da soba kültürünü neredeyse yok etti. Eskiden insanlarin isinma amaciyla kullandigi sobalar günümüzde nostalji isinma çesitliligine girdi. Kis mevsiminde Erzincan’daki çay ocaklarina kurulan sobalarda günümüzde birçok kisinin hasret kaldigi görüntüler canli tutulmaya çalisiliyor. Çay ocaklarina kurulan kuzineli sobalarda pisirilen kasarli patates ise Erzincanlilar tarafindan büyük ilgi görüyor. Özellikle kis aylarinin vazgeçilmez lezzeti olan "Sobada Patates" keyfi çayla birlikte sohbetlerin tadi tuzu olmaya devam ediyor. Besin degerinin yüksek ve kis kosullarina dayanikli olmasi nedeniyle patatesten vazgeçemeyen Erzincanlilar kuzineli sobada pisirilen essiz lezzet kasarli patatesin keyfini çikariyorlar. Çay ocagi isletmecisi, kasarli patatesin Erzincanlilar için vazgeçilmez oldugunu söyledi.



“Soguk kis gecelerinin vazgeçilmezi kasarli patates”

Erzincan’a kis mevsiminde kuzineli sobada kasarli patates yaptiklarini ifade eden Alparslan Kizgin, “Erzincan’a kis mevsimin gelmesiyle soguklarda basladi.

Soguk kis gecelerinin vazgeçilmezi olan kasarli patatesi sobada yapamaya basladik. Müsterilerin istegine göre hem sade hem de kasarli yapiyoruz. Patatesleri ince ince dilimledikten sonra tepsiye diziyoruz. Daha sonra kuzineli sobaya sürüyoruz. Pistikten sonra üzerine kasar peyniri koyuyoruz. Tekrar sobaya sürüp kizartiyoruz. Kizardiktan sonra servise hazir hale geliyor. Kasarli patates Erzincan’da vazgeçilmez oldu. Kis mevsiminde Erzincanlilar çay ocaklarinda kasarli patates yiyerek sicak ortamda sicak sohbet ediyorlar. Müsterilerimiz kasarli patatesten çok memnunlar, genelde kasarli patates yiyorlar çünkü çok lezzetli oluyor. Kasar peyniri tabi patatesin üzerine koydugumuz zaman patatese daha da lezzet katiyor” diye konustu.

Kasarli patatesin lezzetli oldugunu belirten vatandaslar ise, kis aylarinda Erzincan’da vazgeçilmez olan patatesi bazen kasarli bazen sade hos sohbet içerisinde yediklerini ifade ettiler.
Kaynak: İHA