Antalya-Konya Karayolu Trafige Kapandi

Antalya-Konya karayolu yogun kar yagisi, tipi ve firtina nedeniyle trafige kapandi. Alacabel’de görüs mesafesi sifira kadar düstü.

Antalya-Konya Karayolu Trafige Kapandi
Antalya’yi Konya’ya baglayan Akseki-Seydisehir karayolu üzerinde bin 825 metre rakimli Alacabel mevkiinde kar yagisi siddetli tipi nedeni ile trafik tamamen kapandi. Kar kalinligi yer yer 20-30 santimetreye kadar ulasirken ekipler çok sayida is makinasi ile yolda biriken kari temizleme ve tuzlanma çalismasi yapiyor.

Edinilen bilgiye göre, Akseki’nin Yarpuz mahallesinden itibaren kar yagisi basladi.

Etkili olan kar yagisi nedeni ile zaman zaman tirlarin geçisine izin verilmedi. Saat 16.00’da etkisini yitiren kar yagisinin ardindan tirlarin geçisine yeniden izin verildi.

Aksam saatlerinde saat 19.00 civarinda yeniden baslayan kar yagisi bin 825 metre rakimli Alacabel’de kar yagisinin yani sira siddetli tipiye birakti. Akseki- Seydisehir karayolunun bin 825 rakimli Alacabel mevkisinde kar kalindigi yaklasik 25 santimetreye ulasti. Firtina ve tipi nedeniyle görüs mesafesi zaman zaman sifira kadar düserken yol trafige kapandi. Bölgede bir çok araç yolda kaldi. Karayollari ekiplerinin yol açma çalismalari devam ederken, Akseki Bölge trafik ekipleri araçlari dinlenme tesislerine yönlendiriyor.
Kaynak: İHA