Tiramisu Nasıl Yapılır? Evde Kolay Tiramisu Tarifi

Tiramisu birçok kişi tarafından sevilen lezzetler arasında yer alıyor. Bu nedenle tiramisu nasıl yapılır sorusu sık sık aratılmaktadır. Peki, evde kolay tramisu nasıl yapılır? Tiramisu püf noktaları neler? Tirmaisu kaç kalori? İşte detaylar...

Tiramisu Nasıl Yapılır? Evde Kolay Tiramisu Tarifi
Evde tiramisu tarifi birçok kişi tarafından merak ediliyor. En sevilen lezzetli tatlılar arasında yer alan bu tarif İtalyan mutfağından çıkmış ve tüm dünyaya lezzeti sayesinde yayılmıştır. Bu sebeple en merak edilenler arasında evde kolay tiramisu tarifi yer alıyor. Oldukça kolay bir şekilde yapılan tiramisunun kahve ile uyumu oldukça seviliyor. Tiramisu nasıl yapılır ve tiramisu püf noktaları için haberimizin devamını takip edebilirsiniz.


Tiramisu Nasıl Yapılır? Evde Kolay Tiramisu Tarifi

Tiramisu İçin Gerekli Malzemeler

Tiramisu yapmak isteyen birçok kişi konu hakkındaki detayları merak etti. Bu sebeple en sık aratılanlar arasında ise gerekli olan ürünler yer alıyor. En sevilen tatlılar arasında yer alan bu tarif sık sık aratılıyor. Tiramisu için gerekli malzemeler şu şekilde;

Tiramisu İçin Gerekli Malzemeler:

1 Adet Hazır Pandispanya Kek Tabanı (iki katlı)

Evde Tiramisu Kreması İçin Gerekli Malzemeler:

2 su bardağı süt
5 yemek kaşığı toz şeker
3 yemek kaşığı un
1 adet yumurta sarısı
200 gram labne peyniri (1 Paket)

Tiramisu Kek Tabanını Islatmak İçin Gerekli Malzemeler:

Yarım su bardağı sıcak su
1 yemek kaşığı granül kahve
1 tatlı kaşığı toz şeker

Tiramisunun Üzerine Serpmek İçin:

İki yemek kaşığı kakao


Tiramisu Nasıl Yapılır? Evde Kolay Tiramisu Tarifi

Tiramisu Nasıl Yapılır?


Tiramisu için gerekli malzemelerin varlığından emin olduysak tiramisu nasıl yapılır sorusunun cevabına geçebiliriz. Tiramisunun önce kremasının yapılması gerekir. 2 su bardağı süt, 5 yemek kaşığı toz şekeri ve 1 adet yumurta sarısını tencereye koyarak muhallebi gibi olana kadar karıştırın. Kısık ateşte olması bu açıdan oldukça önemlidir. Kremayı üzerini kapatarak soğumaya bırakın. Böylece üzerinde kaymak oluşmasına engel olabilirsiniz. Ardından 1 su bardağı sıcak suya 1 yemek kaşığı granül kahve koyun. Ardından 1 tatlı kaşığı toz şeker ilave edin. Bu karışımı pandispanyanın üzerini ıslatmak için kullanın. Kremanın soğuduğundan emin olduktan sonra 200 gram labne ekleyerek mikserle çırpın. Kıvamının pürüzsüz olduğundan emin olmalısınız. Kek kalıbına pandispanyayı yerleştirerek kahveli karışımı dökün. Tabana kremanın yarısını sürün. Ardından diğer pandispanyayı da koyarak aynı işlemi uygulayın. Son olarak kremanın üzerine süzgeç yardımıyla pastanızın üzerini tamamen kaplayacak şekilde süsleyin. 2 saat buzdolabında dinlendiirdikten sonra afiyetle tüketebilirsiniz.

Tiramisu Kaç Kalori?


Tiramisu kalori değeri şekerli bir tatlı olduğu için oldukça yüksektir. Özellikle diyet sürecinde olanlar ve kilo konrtolü sağlamak isteyenler konuyla ilgili detayları sık sık aratıyor. Porsiyon kontrolü sağlandığı sürece tiramisu tüketmekte herhangi bir sakınca bulunmaz. Diyet yapanların oldukça küçük porsiyonlarda ve nadiren tüketmesi tavsiye edilir. Aşırı tüketiminde oldukça kilo aldırıcı bir besindir. Bu sebeple dikkatli olmak gerekir. Tiramisunun 1 diliminde yaklaşık olarak 290 kalori bulunur. Bu sebeple 1 veya 2 dilimden daha fazla tüketmeniz tavsiye edilmez. Diyabet hastalarının da bu tatlıyı tüketmemesi önerilmektedir.