Halk Egitim Kurslari Ögretmenleri Ressam Yapti

Erzincan’in Tercan ilçesinde, geçen yildan bu yana devam eden resim kurslarina katilan ögretmen ve esleri ressam oldu.

Halk Egitim Kurslari Ögretmenleri Ressam Yapti
Tercan Yatili ilkögretim Okulu salonunda Ibrahim Sonkaya’nin hocaligini yaptigi kursta birbirinden güzel tablolar hazirlayan 15 ögretmen ve esleri, Haziran ayinda düzenlenecek yilsonu sergisine hazirlaniyorlar.

Kursa katilan kursiyerler, “Amacimiz hem bos zamanimizi degerlendirip hem de resim sanatina olan merakimizi gelistirerek sanata dönüstürmek, bununla birlikte üzerimizdeki stresi, yorgunlugu da atmis oluyoruz. Ögretmenimize bizimle yakindan ilgilendigi için tesekkür ederiz” dediler.

Ögretmen Ibrahim Sonkaya’da, "Yagliboya resim kursundayiz. Sirf yagliboya resim kursu degil. Farkli resim malzemeleri kullaniyoruz.

Sulu boya resim yapan arkadaslarimiz var. Akrilik, kuru kalemler, soft pasteller gibi farkli teknikleri kullaniyoruz. Arkadaslarimiz için de temel sanat egitimi veriyoruz” dedi.

Tercan Halk Egitim Merkezi Müdürü Yahya Günes, “Bu sezon 15 kisiyiz. Fakat, bunun daha da artacagina eminim. Kursumuz 25 Ekim 2021 tarihinde baslamis olup 03 Haziran 2022 tarihinde toplam 262 saatlik dersle sona erecektir. Hepsi için ayri bir egitim programimiz var. Halk Egitim Merkezinin yilsonu etkinliginde sergi açacagiz" ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA