Amasya'da Üniversite Ögrencilerine Sinav Haftasinda Jest

Amasya’nin Tasova ilçesinde bir kafe final haftasindaki ögrencilere moral ve motivasyonlarini yükselmesi için gofret, limonata ve çay ikraminda bulunuyor.

Amasya'da Üniversite Ögrencilerine Sinav Haftasinda Jest
Amasya Üniversitesi Yüksel Akin Meslek Yüksekokulu’nun sinavlarina çalisan ögrencilere kafe sahibi Niyazi Özkan için yürek isitan bir etkinlige imza atti. Ailelerinden ve memleketlerinden uzak bir sekilde sinavlara hazirlanan ögrencileri kafesinde agirlayarak onlara gofret, limonata ve çay ikram ikram etti. Yapilan bu ikram üniversite ögrencilerinin sinav haftasi boyunca devam edecek

Ankara’dan Amasya’ya okumaya gelen Hamza Çetin, “Öncelikle üniversite ögrencilerine destek mabedinde Saray Kafe’ye verdigi ikramlardan dolayi çok tesekkür ediyorum. Her zaman gelemiyoruz. Ailemiz gönderebildigi kadar para gönderdigi için böyle etkinleri daha çok, sik itiyoruz. Hosumuza gidiyor” dedi.

Sivasli üniversite ögrencisi Gökhan Günes, “Her zaman böyle ortamlarda bulunamiyoruz. Malum ailemizin maddi imkanlarindan dolayi kisitli bir sekilde yasiyoruz. Böyle etkinliklerin daha çok olmasini istiyoruz” diye konustu.

Sinoplu Eray Koca ise “Öncelikle etkinligi düzenleyenlere tesekkür etmek istiyorum. Final haftasindan önce çok iyi bir motivasyon moral oldu bize. Yani üniversite ögrencilerine bu ikramlarin “ücretsiz” olmasi ve davet edilmemiz çok iyi bir motivasyon oldu bize. Bu etkinlik olmasaydi, bir araya gelip oturamayacaktik. Program düzenleyemeyecektik” sekilde konustu.

Vatandaslar uygulamadan oldukça memnun Mustafa Tekes, “Çocuklarimiza destek amaçli bu firmanin yapmis oldugu etkinlik takdire sayan bir etkinliktir. Her zamanda böyle duyarli olmak lazim” dedi.

Ögretmen Yusuf Keskin, üniversite yillarindan bahsederek, o dönemlerde kendilerinin de böyle sikintilar yasadigina degindi Keskin, “Üniversite okudugumuz yerlerde bu tür etkinlikler önemli. Üniversite okudugumuz insanlarla bir araya gelip, oranin sahiplenilmesi, üniversite ögrencisi biliyorsunuz gittigi yerlerde ev bulma sorunu, yeme sorunu bir sürü sikintilar çekiyor. Bu tür etkinliklerle halkla bir araya gelerek, çocuklarinda derdi dinleniyor. Yapan arkadasimiz, buranin sahibi içinde tesekkür ediyoruz. Çünkü ayni sikintilari bizde yasadik zamaninda. Hosumuza gitti yani” diye konustu.



“Gençlik varsa gelecek var”

Kafe sahibi Niyazi Özkan, “Amasya Üniversitemiz de yapilacak olan sinavlardan dolayi, ilçemizde misafir olan ögrenci kardeslerimize, bir nebze moral, motivasyon olmak açisindan böyle bir etkinlik yapmayi düsündük. Bizde Tasova’da neden olmasin dedik. O sekilde kararla basladik. Ögrencilerimiz de gayet memnun. Tabii biz bu farkindaliklari farkli farkli alanlarda ögrencilerimiz burada oldugu sürece devam ettirecegiz. Ücret almiyoruz, simdi bizim disarida okuyan ögrencilerimiz var. Benim kizimda keza Istanbul’da üniversite okuyor. Gençlerimizi ihmal etmemek lazim. Gençlerimizi ihmal ettigimizde gelecegimizi imha edecegimizin farkinda olmamiz lazim. Her zaman ben sunu söylerim. Gençlik varsa gelecek var. Gençlige sahip çikmamiz lazim. Bizde bir nebze, elimizden geldigince karinca kaderince, isletmemiz yaptigimiz is dolayisiyla böyle bir fikir aklimiza geldi. Bir katkimiz olsun dedik” seklinde konustu.

Kaynak: İHA