Manisa'da Göçük Altinda Kalan Isçinin Cesedine Ulasildi

Manisa Organize Sanayi Bölgesi’nin (OSB) yeni açilan bölümünde devam eden altyapi çalismalari sirasinda meydana gelen göçükte toprak altinda kalan isçiye ulasildi. 21 yasindaki isçinin hayatini kaybetti belirlendi.

Manisa'da Göçük Altinda Kalan Isçinin Cesedine Ulasildi
Olay, saat 17.00 siralarinda Manisa’nin Yunusemre ilçesi Manisa OSB’de meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, yeni açilan bölümde devam eden altyapi çalismalari sirasinda saat 17.00 siralarinda göçük meydana geldi. Ahmet Çolak (21) isimli isçinin toprak altinda kaldigi göçük nedeniyle bölgeye çok sayida itfaiye, ambulans ve emniyet ekibi sevk edildi. Ekipler kurtarma çalismalarini sürdürürken ikinci bir göçük daha yasandi. Ikinci göçükte de 3 itfaiye eri ayaklarina kadar toprak altinda kalirken, itfaiye erleri hem arkadaslarini hem de isçiyi kurtarmak için zamanla yaristi. Kurtarma çalismalarini izleyen isçinin yakinlari ise sinir krizi geçirdi. Yarali olarak kurtarilan itfaiye erleri Burak Arga, Namik Çetintas ve Halil Ibrahim Kaçar, olay yerindeki ilk müdahalenin ardindan Manisa Merkezefendi Devlet Hastanesi’ne kaldirildi. Itfaiye erlerinin durumunun iyi oldugu ögrenildi.

Toprak altindaki isçinin cesedine ulasildi

Göçükte toprak altinda kalan isçinin kurtarilmasi için çalismalar aksam saat 20.30 siralarina kadar devam etti. Manisa Büyüksehir Belediyesi’ne bagli itfaiye ekipleri ile AFAD ve UMKE ekiplerinin uzun ugraslari sonrasi toprak altinda kalan Ahmet Çolak’a ulasildi. Hayatini kaybettigi belirlenen Çolak’in cenazesi otopsi yapilmak üzere Adli Tip Kurumu’na kaldirildi. Ahmet Çolak’in Van’dan çalismak için Manisa’ya geldigi ögrenildi.

Göçükle ilgili sorusturma baslatildi.
Kaynak: İHA