Selçuklu Belediyesi Yesil Dokuyu 12 Yeni Parkla Güçlendirdi

Konya’nin merkez Selçuklu Ilçe Belediyesi 2021 yili içerisinde 12 yeni park yaparak yesil dokuya kazandirdi. Selçuklu Belediyesinin bu çalismasiyla birlikte 44 bin 198 metrekare alan yesile büründü.

Selçuklu Belediyesi Yesil Dokuyu 12 Yeni Parkla Güçlendirdi
Selçuklu Belediyesi kültürel, sosyal, spor faaliyetlerinin yaninda temel belediyecilik faaliyetlerini de kesintisiz sürdürüyor. Selçuklu Belediyesi tarafindan 2021 yili içerisinde 12 yeni park yapildi. Selçuk, Hanaybasi ve Parsana Mahallelerinde ikiser tane olmak üzere Seker, Kilinçarslan, Buhara, Sille Ak, Beyhekim ve Selahattin Eyyübi mahallelerinde yapilan yeni parklar mahalle sakinlerinin hizmetine sunuldu. Yapilan 12 parkla birlikte 44 bin 198 metrekare yesil alan daha ilçeye kazandirilirken Selçuklu’da bulunan park sayisi 1105’e, toplam yesil alan ise 8 milyon 812 bin 905 metrekareye yükseldi. Selçuklu Belediyesi yapilan parklarin yani sira yeni yesil alanlari da ilçeye kazandiriyor. Sille Mahallesi yeni Sille Caddesinde vatandaslarin hizmetine sunulan Seyir Tepesi 35 bin metrekare yesil alaniyla yaz aylarinda vatandaslarin gözde mekani oldu. Selçuklu Belediyesi ayrica Selçuk Üniversitesi içerisinde bir parki da Üniversite ögrencilerinin kullanimina sundu. Covid-19 salgini nedeniyle hayatini kaybeden Intern Doktor Merve Mercan’in adinin verildigi park, kisa zamanda tamamlanarak ögrencilerin kullanimina açildi.

“12 Yeni parkla yesil dokuya katkida bulunduk”

Yesil dokuya yeni yapilan parklarla katki sunduklarini belirten Selçuklu Belediye Baskani Ahmet Pekyatirmaci, “Selçuklu Belediyesi olarak sosyal ve kültürel faaliyetlerimizin yaninda temel belediyecilik hizmetlerimizi araliksiz sürdürüyoruz. Her yil yeni parklar yaparak yesil dokuya yaptigimiz katkiyi bu yil da 12 yeni parkla sürdürdük. Yil içerisinde 9 mahallemiz 12 yeni parka kavusmus oldu. Bu parklarla birlikte 44 bin metrekare alani yesil dokuya kazandirarak Selçuklu’da hava kalitesini bir nebze olsun artirmis olduk. Özellikle Selçuk Mahallemize kazandirdigimiz Bisiklet ve Kaykay parki bölgeye ayri bir deger kazandirdi. Insallah önümüzdeki yillarda da yeni parklar yapmaya devam edecegiz. Selçuklu Belediyesi olarak yesil dokuya parklarla yeni katkilar yapacagiz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA