Genç Avukat Eski Nisanlisi Tarafindan Öldürüldü

Tuzla’da bir sahis ayrildigi avukat olan eski nisanlisini restoran içerisinde tabanca ile vurarak öldürdü. Cinayet zanlisi saldiri gerçeklestirdigi restoranda polis ekipleri tarafindan gözaltina alindi.

Genç Avukat Eski Nisanlisi Tarafindan Öldürüldü


Olay, saat 22.00 siralarinda Tuzla Cami Mahallesi Sahilyolu Caddesi’nde bulunan bir restoranda gerçeklesti. Edinilen bilgiye göre, Istanbul Barosuna kayitli Avukat Dilara Yildiz (29) eski nisanlisi Oktay Dönmez (29) tarafindan yemek yedikleri restoranda tabanca ile ates açilarak öldürüldü. Birkaç gündür is nedeniyle sehir disinda olan Avukat Dilara Yildiz evine geldigi sirada eski nisanlisinin evde oldugunu fark etti. Eski nisanlisi Oktay Dönmez tarafindan kendi evinde darp edildikten sonra silah zoruyla Tuzla’da bulunan restorana getirildi.

Ikili burada bir süre konustuktan sonra Dilara Yildiz restoranda bulunan vatandaslardan yardim istedi. Vatandaslarin olayi polis ekiplerine bildirmesi üzerine olay yerine gelen polis ekiplerini gören katil Oktay Dönmez belinde bulunan tabancayi çikararak Avukat Dilara Yildiz’a 5 el ates etti. Avukat Dilara Yildiz basina, boynuna ve gögüsüne isabet eden kursunlar ile olay yerinde hayatini kaybetti. Katil Oktay Dönmez olay yerinde polis ekipleri tarafindan gözaltina alindi. Olay yeri inceleme ekiplerinin çalismalarindan sonra Yildiz’in cenazesi Adli Tip Kurumuna sevk edildi. Savcilik olayla ilgili sorusturma baslatti.

10 gün boyunca evde Dilara Yildiz’i bekledi

Katil Oktay Dönmez, durusmalari nedeniyle bir süredir sehir disinda olan Avukat Dilara Yildiz’in Tuzla’da bulunan evinde 10 gün boyunca gelmesini bekledi. Iddiaya göre, katil Oktay Dönmez, Avukat Dilara Yildiz eve geldiginde silah zoruyla Yildiz’i alikoyarak darp etti. Dönmez, daha önceden hazirladigi senetleri Yildiz’in imzalamasini ve Yildiz’a ait olan otomobili kendi üzerine geçirmesi için baski yaptigi ögrenildi.

Cinayet polis merkezinin yaninda bulunan restoranda islendi

Katil Dönmez tarafindan zorla alikonularak polis merkezinin yaninda bulunan restorana getirilen Avukat Dilara Yildiz burada bir süre katil Dönmez ile oturdu. Çevredekilerin iddiasina göre, Yildiz lavoboya giderken dahi katil Oktay Dönmez, Yildiz’in yanindan ayrilmadi. Ikili restoranda bir süre konustuktan sonra, olay yerine gelen polis ekiplerini gören Dönmez panik yaparak ayaga kalkti. Dilara Yildiz’a 5 el ates eden Dönmez olay yerinde polis ekipleri tarafindan yakalandi. Yildiz olay yerinde vücuduna aldigi kursunlar ile hayatini kaybetti.

Katilin gönderdigi mesajlar kan dondurdu

Katil Oktay Dönmez’in, Avukat Dilara Yildiz’a sosyal medya üzerinden attigi mesajlar kan dondurdu. Dönmez’in, Dilara Yildiz’a attigi mesajlarda Yildiz’i öldürecegini planladigini ve kendisine “çok zamanin yok bu hayatta” diyerek tehdit ettigi görüldü.

Mesajlari sosyal medya hesabinda paylasan Yildiz, “Özür dileyerek paylasmak ve buradan cevap vermek istiyorum.. Öncelikle bu yabanci kaynakli numaradan yazinca sikayet etsem de bulunamam saniyorsun, rahatsin ama nasil bulundugunu sana yasatarak ögretecegim.” Dedigi görüldü.

Kadina siddete karsi sosyal medya hesabindan paylasim yapmis

Avukat Dilara Yildiz’in kadina siddete karsi sosyal medya hesaplarindan paylasimlar yaptigi görüldü.

Yildiz, 25 Kasim Kadina Yönelik Siddete Karsi Uluslararasi Mücadele Gününde paylastigi gönderide, “Kadina yönelik her türlü siddete hayir! Kadinlara fiziksel, sözsel ya da psikolojik olarak siddet uygulamak insanlik suçudur. Bu çirkin suç; kültürel, dini ya da sosyal kiliflarla hakli gösterilemez” seklinde tepki gösterdigi görüldü.



Arkadaslari olay yerinde sinir krizi geçirdi

Avukat Dilara Yildiz’in yakinlari ve arkadaslari aci olayi haber alir almaz olay yerine kostu. Cinayetin islendigi restoran önünde toplanan Yildiz’in acili yakinlari olay yerinde sinir krizi geçirdi.

“Kendisi yokken evinde kalmis”

Dilara Yildiz’in yakin arkadasi, “Bayagi bir zamandir tehdit aliyordu. Hatta biz uyardik, tek kalma, tek gelme. Evinde kalmis, kendisi yokken. Bugün nasil yakaladi onu tam bilmiyorum, sadece benden yardim istedi. Ilk beni aradi, benim haberim yoktu Istanbul’a geldiginden. ‘Bana gelecektin Menis, sakin gelme’ dedi.

Ben bir an kala kaldim, nasil? dedim. Dedi gelme, ben misafir agirliyorum su anda dedi.

Sesi çok tedirgin ve keskindi. Tamam mi dedi ardindan kapatti. Ben esime dedim eyvah bu dedim, sapik bunu yakaladi. Ondan sonra ailesine ulastim.” dedi

“Imana gelsin bol bol Kuran okusun”

Katilin kendisine de mesaj attigini belirten Yildiz’in arkadasi, “Evet eski nisanlisiydi. Çocuk dengesiz bir çocuktu zaten. Nisanlandiginda fark etti, yüzügü atti. Attiktan sonra saplanti yapmaya basladi.

Çocuk benim numarami ariyordu, birkaç kere aradi. Is yerime sosyal medyadan ulasti. Kendisi de tesadüfen benim is yerimdeydi. Sonra benim numarami bulmus. Dün aksam bana yazdi bir seyler. Kimsin dedim, numara kayitli olmadigi için ben Oktay dedi.

Dilara’yla ilgili abuk subuk seyler dedin, bak sen tehdit ediyorsun dedim.. Bu insanliga yakismaz. Ben su an Gürcistan’dayim, tehdit de etmiyorum, ispatlayin dedi.

Sadece sunu yazmis, ‘imana gelsin, bol bol Kur’an okusun.’ Telefonumda duruyor bunlar, polise verecegim. Daha sonra zaten bu haberi aldik.” Dedi.



“Öldügünü hala kabul edemiyorum”

Öldürülen Avukat Dilara Yildiz’in arkadasi Ayse Aydin, “Su anda gerçekten hepimizin cani aciyor. Gerçekten, içeride yatan hiç hak etmedigi bu davranisi yasayan hanimefendi, avukatimiz, ayni zamanda arkadasimiz. Istanbul Güzellik Uzmanlari Odasi’nin avukatiydi, resmi avukatiydi. Sadece Istanbul degil, Türkiye’deki tüm güzellik uzmanlarinin hakkini korumak için davalar açan yüz bine yakin kadin esnafin avukatiydi. Ve bu kadin cinayetlerinin artik bitmesini istiyorum, kadina siddeti istemiyoruz. Daha önce Dilara bana, Dilara diyorum öldügünü hala kabul edemiyorum, ihanete ugradigi için ayrildigini söylemisti. Kurtulamadigini, sikinti yasadigini, zaten herkesin elinde mesajlari var.” Dedi.
Kaynak: İHA